06 / 05 / 2024

Marka Kent Mersin Konferansı nerede yapılacak

Marka Kent Mersin Konferansı nerede yapılacak

Mersin’de 30’a yakın STK’nın kurduğu Ekonomi Platformu marka kent hedefine odaklandı. Platform, bu konuda ilk adımı valilik ve büyükşehir belediyesinin desteğiyle 25 Eylül’de düzenleyeceği ‘Marka Kent Mersin Konferansı’ ile atacak

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Gaziemir marka kent olma yolunda!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bir dönem daha ilçeyi yönetmek istediğini söyledi. 

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Marka Kent Mersin Konferansı nerede yapılacak Haberi

Marka Kent Mersin Konferansı nerede yapılacak


Mersin’de 30’a yakın STK’nın kurduğu Ekonomi Platformu marka kent hedefine odaklandı. Platform, bu konuda ilk adımı valilik ve büyükşehir belediyesinin desteğiyle 25 Eylül’de düzenleyeceği ‘Marka Kent Mersin Konferansı’ ile atacak


Mersin’deki 30’a yakın STK’nın bir araya gelmesiyle oluşturulan Mersin Ekonomi Platformu (MEP), 25 Eylül’de ‘Marka Kent Mersin Konferansı’ düzenleyerek dikkatleri bu alana çekmeyi hedefl iyor. 


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da destek verdiği konferansta ekonomi çevreleri, sanatçı ve siyasetçiler bir araya gelecek. Akdeniz İhracatçıları Birliği (AKİB) Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan konferans saat 14.00’te başlayacak. 


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Mersin Şube Başkanı ve MEP Dönem Sözcüsü Mehmet Türker, konferansın marka kent konusunda idareciler ve halk arasında farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirterek, “Vali, büyükşehir belediye başkanı,...