09 / 05 / 2024

marka patenti ankara patent

marka patenti ankara patent

Türkiye’nin dünyada en hızlı markalaşan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Ankara Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Dericioğlu, yurt dışı kaynaklı marka ve tasarım tescili dolandırıcılarının Türk markalarından haksız yere para talep ettiklerini belirt

Ankara Polatlı yeni kent meydanına kavuşacak!

Ankara Polatlı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın MHP adayı Mürsel Yıldızkaya, yeni dönem için hazırladığı ‘10 Adımda Marka Şehir Polatlı’ projelerini anlattı.

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Northland Ankara Başkent'in vitrini olacak!

Ankara Keçiören'in yeni gelişen bölgesi Ovacık'ta inşaat projeleri yarışa girdi. Northland’in Onursal Başkanı Ali Yetkinşekerci, “Projemiz Keçiören’in marka değerini yükseltmekle kalmayacak, Ankara’nın da vitrini olacak” dedi.

Tepe Home ilk ‘Pop-up’ mağazasını Ankara'da açtı!

Konsept mağazalar olarak adlandırılan ‘Pop-up’ Geçici mağazacılık Avrupa ve Amerika’da birçok marka tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Tepe Home ise ilk ‘Pop-up’ mağazasını Ankara'da açtı.

Ersa Mobilya, Ankara'da 90 bin metrekarelik fabrika kuracak!

Ersa Mobilya, Ankara'da 90 bin metrekarelik bir alanda sanayi 4.0 prensiplerine uygun dev bir fabrika yatırımı yapacak. Ersa Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ata, İtalyan dev bir marka ile de işbirliği için görüştüklerini belirtti.

Ankara Siteler mobilya üssü olacak!

Ankara’nın mobilya üretim merkezi Siteler, son yıllarda kötü günler yaşıyor. Marka değerini ciddi şekilde yitiren merkezin taşınması da gündeme gelince, özgün tasarımlarıyla ahşaba hayat verenler, Siteler’i ‘mobilya üssü’ haline getirecek projeler kurgulamaya başladı.

Ankara marka şehir olma yolunda ilerliyor!

AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, meclis toplantısında Ankara'nın artık memur şehri değil, marka şehir olma yolunda çok önemli hizmetler almaya başladığını söyledi..

Ankara Haymana Grannos Thermal Hotel bölgeyi markalaştıracak!

Ankara’ya 70 km mesafede Haymana’da geçen yıl hizmete giren beş yıldızlı ultra lüks Grannos Thermal Hotel, bölgenin termal suyunu marka yapmayı planlıyor.

Ankara Park Vera AVM'de mağazalar boşalıyor!

Ankara’nın en gözde AVM’si Park Vera’dan markalar bir bir çıkıyor. Aralarında LC Waikiki, Derimod, Colins, Defacto, Flo ve Beğendik’in de bulunduğu 40 marka sözleşmelerinin bitmesini gerekçe göstererek AVM’den çıkma kararı aldı.

Ankara Marka Festivali sona erdi!

Ankara Ticaret Odası’nın düzenlediği Ankara Marka Festivali’nin son gününde de birbirinden ünlü isimler Ankaralı izleyicilerle buluştu. Ankara Marka Festivali 9 Aralık'ta sona erdi.

Alman Mimar Braunfels, Ankara'yı inceledi: Yıkmayın örnek alın!

Ankara Marka Festivali için Başkent’e gelen ünlü Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, kent mimarisini inceledi. Braunfels, Başkent’teki Cumhuriyet dönemi yapılarının korunması gerektiğini vurguladı. İşte açıklamaları...

Ankara Marka Festivali ilgi çeken konu ve konuklarla devam ediyor!

ATO'nun Başkent’i “marka kent” hedefine bir adım daha yaklaştırmak ve Ankara’dan küresel markaların çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Ankara Marka Festivali, ilgi çeken konu ve konuklarıyla ikinci gününde de Ankaralılardan yoğun ilgi gördü.

Ankara Marka Festivali başladı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara’yı “marka kent” hedefine bir adım daha yaklaştırmak amacıyla düzenlenen “Ankara Marka Festivali”, Ankara Congresium’da düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

marka patenti ankara patent Haberi

marka patenti ankara patent

Türkiye’nin dünyada en hızlı markalaşan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Ankara Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Dericioğlu, yurt dışı kaynaklı marka ve tasarım tescili dolandırıcılarının Türk markalarından haksız yere para talep ettiklerini belirtiyor. 


Dolandırıcıların Yeni Hedefi Türk Markaları

Ankara Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Dericioğlu, marka ve tasarım tescili dolandırıcıları konusunda Türk Marka ve Tasarımcılarını dikkatli olmaya davet ediyor. Patent ve marka sektörünün duayen ismi Kaan Dericioğlu yaptığı açıklamada, çoğunluğu yabancı firmaların, başta marka ve tasarım başvuru sahiplerine, e-posta yolu ile ulaştığını ve kendi hesaplarına para transfer edilmesini talep ettiği yazı ve formlar gönderdiğine dikkat çekiyor. Konu ile ilgili Ankara Patent Bürosu’na çok sayıda şikayet geldiğini de sözlerine ekleyen Dericioğlu, marka ve tasarım sahiplerinin, kimden geldiğine emin olmadıkları ya da şüphelendikleri...