01 / 05 / 2024

marka şehirler projesi

marka şehirler projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedeflerinin 20 yıl içerisinde ülkede ne kadar riskli yapı varsa, bunların tamamının yıkılacağını, İstanbul'daki herkesin ev sahibi olacağını söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Marka Bornova Plus projesi Özdeker İnşaat tarafından İzmir Bornova'da inşa ediliyor. Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. 

Kartal'da bisiklet yolu projesi hayata geçiyor!

İBB, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı, Kartal'da yeni bir bisiklet yolu projesi için çalışmalara başladı.

ZİN D Semt projesi satışta! Yeni proje!

Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen marka ilçesi Çekmeköy’de hayata geçirilen Zind Semt projesi satışa çıktı. Projede fiyatlar 315 bin TL'den başlıyor.

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çevre ve şehircilik konuları ile ilgili toplantı sonrasında açıklama yapan Fuat Oktay, toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgi alanı içindeki bütün sorunların detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi...

Sürdürülebilir Şehirler Projesi'ne 500 milyon avroluk finansman!

İller Bankası ile Dünya Bankası arasında, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 500 milyon avroluk düşük faizli finansman anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 500 milyon euroluk finansman!

Dünya Bankası ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ kapsamında Türkiye'ye 500 milyon euro finansman verilmesini onayladı.

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

2030 yılında 7.5 milyon konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sürdürülebilir Şehirler Projesi"nin açılış toplantısında konuştu. Hayata geçirilecek projeler hakkında konuşan Bakan Kurum, 2030 yılında 7.5 milyon konutun dönüşeceğini söyledi.

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

Türk girişimcilerinden akıllı şehirler projesi!

Akıllı şehirler projesi geleceğin en önemli teknoloji konseptlerinin başında geliyor. Türk girişimcilerin de harekete geçtiği akıllı şehirler projesi, Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında öne çıktı.

marka şehirler projesi Haberi

marka şehirler projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi önünde düzenlenen Akıllı Şehir Esenler İş Birliği Protokolü İmza ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasına, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu milletin, bu ümmetin tüm mazlum coğrafyalarının sesidir. Bilhassa Filistin ve Gazze'nin sesidir. Bu manada Netenyahu'nun açıklamalarının arka planında bu sesten duyduğu rahatsızlık vardır. İsrail Başbakanını bu açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyorum." diye başlayan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dünya mazlumlarının lideri olduğunu ve olmayı sürdüreceğini belirtti.

Esenler ve İstanbul için çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Kurum, Türkiye'nin her yerinde vatandaşın ihtiyacı olan projelere devam ettiklerini ve çok kısa zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun bir şekilde faaliyete geçirdiklerini kaydetti. 

İçerisinden 60 bin yeni konutu barındıracak...