04 / 05 / 2024

markalı konutlar depreme dayanıklı mı

markalı konutlar depreme dayanıklı mı

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi...

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Markalı konut fiyatları Eylül'de yüzde 94.75 arttı! 

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ şeklinde isimlendirilen ve ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin ürettiği konutlar üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Markalı konutların yüzde 7.44'lük kısmı yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1.61, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.54 ve endeksin başlangıç dönemi olan Ocak 2010'a göre ise yüzde 115.10 oranında nominal artış kaydedildi.

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Markalı konutların yüzde 9.91'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. Peki açıklanan sonuçlara göre Eylül 2021'de konut sektöründe neler oldu? Konut fiyatları nasıl değişti? En çok hangi tip konutlar satıldı? Markalı konutların ne kadarı yabancılara satıldı?

Başakşehir’de markalı konutların metrekare fiyatları 9 bin TL'ye çıktı!

Hayata geçirilen yatırımlarla dikkat çeken Başakşehir’de metrekare fiyatları 7 bin TL ile 9 bin TL arasında değişiyor.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje ile ilçedeki konutlar depreme dayanıklı hale getiriliyor.

markalı konutlar depreme dayanıklı mı Haberi

markalı konutlar depreme dayanıklı mı

Konut satışları artarken, yatırımcının tercihini markalı konutlar oluşturdu. Özellikle deprem sonrası kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanmanın sektörü daha şeffaf ve özenli olmaya ittiğini belirten Esin Yapı Başkanı Metin Esin, markalı lüks konutların lokasyon seçimi, üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi. 


SAĞLAM ZEMİN ŞART 

Yaşanan depremlerin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Metin Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. Tüketici, yapılan başarılı işlerle bağlantılı olarak markalı lüks projelere yöneldi" dedi. Esin Yapı olarak öncelikle zemini sağlam bölgeleri tercih ettiklerini anlatan Esin, "Önemli olan, fiziki olarak her koşula uygun yerde olmak. Bunun dışında, kullandığımız malzemelerde her zaman en iyisini tercih ediyoruz" diye konuştu. 


YAPILAR DEĞERLENECEK

Yasalar ile depreme karşı yeni önlemler alındığına değinen Metin Esin, bu...