09 / 05 / 2024

Marmara Belediyerler Birliği

Marmara Belediyerler Birliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu...

Marmara Belediyeler Birliği’nden İBB'ye 5 ödül!

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve İBB Şirketlerinden Medya AŞ’nin sponsor olduğu 6. Altınkarınca Belediyecilik Ödül Töreni’nde, ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe verdi.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi'nde dönüşüm konuşuldu!

İzmir Balçova'da düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi'ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Marmara Belediyeler Birliği yetki istedi!

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kentle ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir." dedi.

Ceren Kenar, Marmara Belediyeler Birliği’ne konuk oldu!

Marmara Belediyeler Birliği’nin Serbest Düşünce Saati’nin ilk konuğu Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Ceren Kenar oldu. Sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda Kenar, “Ortadoğu’da Türkiye Algısı ve Türkiye’de Ortadoğu Algısı” başlıklı bir konuşma yaptı.

Marmara Belediyeler Birliği genel kurulunda deprem vurgusu!

Marmara Belediyeler Birliği 2014 yılı Birlik Meclisi II. Olağan Toplantısı, deprem gündemi ile Antalya’da toplandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi'nden Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “Marmara’da Deprem Gerçeği” başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi

Üsküdar Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği basın danışmanlarını ağırladı!

Marmara Belediyeler Birliği Basın Danışmanları Platformu'nun 2014-2015 dönemi için ilk kahvaltılı toplantısı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ev sahipliğinde Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. İşte o buluşmadan kareler..

Marmara Belediyeler Birliği encümen toplantısını yaptı!

MARMARA Önadım Haber Marmara Beledıyefer Birliği encümen toplantısında Bosna ve Gazze yardım lan gündemin ilk sırasına otururken, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nın 2015 Martla Bursa'da yapılması kararı alındı.

Yapı Denetim Birliği: Yeni bir Marmara Depremi'ne hazırlıklı değiliz!

Yapı Denetim Birliği 17 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilemedi.

Marmara Belediyeler Birliği Bosna Hersek'e eşya yardımında bulunacak!

İstanbul'da bir araya gelen Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediye başkanları, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek'e en çok ihtiyaç duyulan ilaçlama hizmeti götürecek ve eşya yardımında bulunacak.

Esenler Belediyesi, Marmara ve Türk Belediyeler Birliği temsilcilerini belirledi!

Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği üyeleri belirlendi. İşte Esenler Belediyesi'ni temsil edecek o isimler...

Kadir Topbaş: Marmara Belediyeler Birliği Türkiye’ye örnek oluyor!

Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Marmara’da yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye'nin başka noktasındaki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği, Facebook ve Twitter'ı tartışıyor!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Propaganda Sürecinde Etkili Sosyal Medya” paneli başladı. Panele, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Odun Herif lakaplı Twitter kullanıcısı ve sosyal medyadan önemli isimler katılıyor...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Mart 2014 tarihinde 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler bu haberde...

Marmara Belediyerler Birliği Haberi

Marmara Belediyerler Birliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Marmara Belediyerler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ise düzenlenen "Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda kentsel dönüşümün dünyada olduğu gibi Türkiye'de önemli olduğunu belirtti. 


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nin istediklerini gibi olmadığı belirtti. Daha kapsayıcı, kavrayıcı, uygulama tarafı çok iyi olan yeni bir yönetmelik yaptıklarını belirten Erdoğan Bayraktar, yeni yönetmeliğin kendilerine uygulama derinliği, pratiği ve kolaylığını getireceğini söyledi.


Bayraktar, Türkiye'de 6,5 milyon konutun zaman içinde mutlaka yenilenmesi gerektiğini...