29 / 04 / 2024

Marmara Belediyeler Birliği encümen toplantısını yaptı!

Marmara Belediyeler Birliği encümen toplantısını yaptı!

MARMARA Önadım Haber Marmara Beledıyefer Birliği encümen toplantısında Bosna ve Gazze yardım lan gündemin ilk sırasına otururken, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nın 2015 Martla Bursa'da yapılması kararı alındı.



Marmara Beledıyefer Birliği encümen toplantısı, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında Uludağ'da gerçekleştirildi. Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağıncı ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emm Halebak katılırken, ilk olarak Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. 

Cemil Arslan tarafından, encümen üyelenne birliğin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra gündem maddeleri ve 2015-2019 MBB Stratejik Planı hakkında fikir alış-verişinde bulunuldu. 

Birlik çatısı altında özellikle afet durumlarında stratejik önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, Marmara Belediyeler Birliğinin afet bölgelerine anında ulaşabilmesi ve sıkıntılı zamanlarda herkesin üzerine düşeni en hızlı şekilde yapabilmesi için görev dağılımı yaptık. Marmara Belediyeler Birliği bu sayede her türlü sıkıntıda anında katkı sağlamış olacak" derken, Marmara Belediyeler Bıdığı bünyesinde Sevil Savunma Müdürleri platformu kurulması kararı alındığını da sözlerine ekledi. 

'Bosna'ya 86 TIR yardım yapıldı" Başkan Altepe, yardım çalışmafan konusunda yurtiçinde olunduğu kadar, yurtdışında da hassas olunduğunu ifade ederek, "Son olarak Gazze için bütün belediyelerden nakdi yardım toplanarak bölgeye ulaştınldı. Daha önce ise Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde Bosnadakı 15 ayrı bölgeye. Birlik üyesi belediyelerden yardımlar organize edilmiş ve ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirilmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birliğe üye 60 belediyenin topladığı yaklaşık 86 tır malzemeyi Bosna Kersek'e ulaştırarak Türkiye'nin dost ve kardeş Bosna Hersek'ın yanında olduğunu gösterdik" diye konuşurken. 

Marmara Belediyeler Birliği nin sadece iyi günde değil kötü günde de dostlarının yanında olduğunu vurguladı. 

Belediye personeline İngilizce eğitimleri başlıyor Başkan Altepe, açıklamalarının devamında Birliğin eğitim faaliyetleriyle ilgili de bilgi vererek, "Bölgemizdeki belediyelerin özellikle personel eğitimleri ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Yurtdışı programlara belediyelerden yetkili personel ve ihtisas komisyonları ile belediye başkanları ve meclis üyelerimizi götüreceğiz. 

En kısa zamanda uye belediyelerimizin İngilizce eğitimleri için yurtiçi ve yurtdışı nitelikli organizasyonlar düzenleyeceğiz. Ayrıca AB Hibe fonlarıyla ilgili bilgilendirme toplantıları da yapacağız. Belediyelerin ufkunu genişletecek çalışmalarımızı yeni dönemde arttırarak sürdüreceğiz' dedi. 

Başkan Altepe'nin ardımdan söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni atık yağ arıtma sistemleri hakkında bilgi verirken, kentsel dönüşümün öncü ilçelerinden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kentsel dönüşüm çalışmalarıylailgili deneyimlerini paylaştı. 

Akıllı Belediyeler Bursa'da toplanıyor Toplantı kapsamında ayn« ca. Birlik dergisi ve Birlik gazetesinin yem mizanpajı ve içeriği değerlendirilirken, yeni web sitesi ve bilimsel yayınlarla ilgili de encümen üyelerine bilgi verildi. Son olarak yem dönem toplantı tarihleri ve yerleri belirlendi, Buna göre Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulunun Ekim 2014'te yapılması kararı alınırken, Akıllı Belediyecilik Zirvesinin de 2015 Mart ayında Bursa'da yapılacağı açıklandı.


Kırklareli Önadım


Geri Dön