29 / 04 / 2024

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı gerçekleşti!

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı gerçekleşti!

Kadir Topbaş ve belediye başkanları, araç teslim töreninin ardından yeni yapılan TBB Konukevi’nin açılışını gerçekleştirdi. Topbaş ve TBB Encümen Üyeleri, daha sonra TBB Encümen Toplantısı’na geçti.




Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), sınırlarında mülteci bulunması sebebiyle mali yükü artan belediyelere destek oluyor. Ankara'da düzenlenen araç teslim törenine TBB Başkanı Kadir Topbaş ve Encümen Üyeleri ile araç hibe edilen belediyelerin başkan ve üst düzey bürokratları katıldı.


TBB; Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye illerinden 21 farklı belediyeye destek olmak amacıyla iş makinası ve hizmet ekipmanlarından oluşan toplam 33 araç hibe etti.


Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya mobil mutfak


TBB, ayrıca Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyelerine 20 bin kişi kapasiteli mobil mutfak da hibe etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın aşçı ekibi, Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya giderek mobil mutfaklarda hizmet verecek personele aşçılık eğitimi verecek.


TBB ve İBB darda kalanlara destek oluyor


Törende konuşan Başkan Topbaş, Suriye’de yaşanan sıkıntıların sınır illerimizde de yaşandığına dikkat çekerek, “Başkalarına değer vermek, lokmasını paylaşmak, tanrı misafirliği bizim kültürümüzde vardır. Ülkemiz ölümden kaçan bu insanlara kapılarını açtı ve barındırmaya çalışıyor. İnsanlarımız gelenlerin acılarını yüreklerinde hissediyor. Özellikle güneydoğu bölgemiz bu şekilde gelen misafirlerden daha fazla etkilemekte. Belediyelerimiz kendilerini seferber ettiler ancak insanı yardım konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç var” diye konuştu.


TBB olarak kan ve gözyaşının aktığı bu süreçte insani değerlerin unutulmadığını hatırlatmak için Suriye’deki savaştan en çok etkilenen büyükşehir, il, ilçe ve beldelere destek vermek için çalışma başlattıklarını ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Daha önce yaptığımız araç yardımlarına ilave olarak bugün 33 araçlık bir konvoy daha gönderiyoruz. Verdiğimiz araç gereçlerin orada ihtiyaçlara cevap vermesini arzu ediyoruz. Dileğimiz bölgemizde ve dünyada barış ve huzurun olmasıdır. Sığınmacı kardeşlerimizin tekrar yurtlarına dönebilmelerini ve kendi topraklarında huzur içinde yaşamlarını sürebilmelerini istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da dünyanın neresinde bir afet varsa orada olmaya çalışıyoruz.”


TBB konukevi de hizmete açıldı


Kadir Topbaş ve belediye başkanları, araç teslim töreninin ardından yeni yapılan TBB Konukevi’nin açılışını gerçekleştirdi. Topbaş ve TBB Encümen Üyeleri, daha sonra TBB Encümen Toplantısı’na geçti. Ankara’da başlayan toplantıda gündemdeki konular görüşülerek karara bağlanacak.



İBB


Geri Dön