25 / 07 / 2024

marmara depreminden sonra kaç konut sigortalandı

marmara depreminden sonra kaç konut sigortalandı

17 Ağustos depreminin üzerinden 15 yıl geçerken deprem sigortası bilinci giderek artıyor. Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6.5 milyonu aştı. Deprem sigortasında zirvede olan iller ise Yalova, Bolu ve Düzce oldu.

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

5.1 büyüklüğündeki depreme 'Öncü' demişti, Prof. Dr. Ercan'dan yeni açıklama geldi!

Mega kent İstanbul ve çevresinde yaşanan depremler ülke gündemindeki yerini de koruyor. Son olarak 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen Mudanya depreminden sonra "Öncü deprem" uyarısında bulunan Prof. Dr. Ercan, bir açıklama yaptı.

Marmara Denizi'ndeki depremlerden sonra İstanbul'da 2 binada inceleme başlatıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından çatlak oluştuğuna ilişkin ihbarlar gelen İstanbul'daki iki binada yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Buca depreminden sonra flaş açıklama geldi! '11 aydır çok hareketli' diyerek uyardı!

Buca depreminden sonra flaş bir son dakika açıklaması geldi. '11 aydır çok hareketli' diyerek uyardı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik Marmara uyarısı: Binalar önce kuzey-batı, sonra doğu-batı doğrultusunda sarsılacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabından beklenen Marmara depremi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İşte Ercan'ın o açıklamaları...

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

marmara depreminden sonra kaç konut sigortalandı Haberi

marmara depreminden sonra kaç konut sigortalandı

Türkiye’de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6.5 milyonu aştı. Zorunlu deprem sigortalılık oranı en yüksek iller arasında yüzde 61.5 ile Yalova, yüzde 60.4 ile Bolu, yüzde 57.5 ile Düzce, yüzde 56.1 ile Tekirdağ yer alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yılında, zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Açıklamaya göre, Marmara depreminin ardından 2000 yılında uygulanmaya başlanan zorunlu deprem sigortası, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu’nun ardından 2.5 milyona yakın poliçe artışı yakaladı. Böylece Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17.7 milyon konutun yüzde 37’si sigorta sistemine dahil edildi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Afet Sigortaları Kanunu sayesinde daha önce...