02 / 05 / 2024

Marmarada deprem alarmı

Marmarada deprem alarmı

İTÜ Öğretim Üyesi Doç.Ziyadin Çakır, Marmara faylarından alınan son sismik sinyalleri değerlendirdi. ''İstanbul Adalar ile Tekirdağ Şarköy açıklarındaki faylarda enerji birikti. Adalar şimdilik sakin ama Şarköy'deki gerilim tehlikeli boyutta.'' uyarısında

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

TÜRMOB tarafından hazırlanan deprem raporuyla ilgili bilgi veren Emre Kartaloğlu, İstanbul için de alarm zillerinin çaldığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

AFAD tarafından hazırlanan rapora göre Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu. İşte son dakika ayrıntıları...

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede sulama garantisi olmaması nedeniyle tek ekim çağrısı yapılırken depolardaki hasarlar ve TMO’nun fiyat açıklamaması pamuk, buğday ve mısırda alarm durumu oluşturdu. 2023’te toprağa tek ürün ekmeye hazırlanan deprem kentleri kalkınma bölgesi olmayı istiyor.

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?

Kahramanmaraş depremleri sadece vatandaşları değil, global şirketlerin yöneticilerini de endişelendiriyor. İstanbul üzerinden Ortadoğu, Asya ve Türki Cumhuriyetler gibi çok geniş bir coğrafyayı yöneten şirketler, deprem riski nedeniyle operasyonlarını farklı şehirlere taşımayı planlıyor.

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın

Dolar/TL kuru deprem sonrasında açılan borsa ile birlikte 19 TL'yi görürken Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı geldi! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın.

İstanbul için deprem alarmı! Naci Görür'den korkutan açıklama geldi: En az 7,2 şiddetinde! Zaman azaldı...

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde olası bir deprem beklediğine dair korkutan açıklamayı yaptı...

Şili Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem!

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Marmara'da deprem alarmı!

İTÜ Öğretim Üyesi Doç.Ziyadin Çakır, Marmara faylarından alınan son sismik sinyalleri değerlendirdi. ''İstanbul Adalar ile Tekirdağ Şarköy açıklarındaki faylarda enerji birikti. Adalar şimdilik sakin ama Şarköy'deki gerilim tehlikeli boyutta.'' uyarısında

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın orta kesiminde Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı.

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi.Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin Nagano kentinde meydana geldiğini bildirdi.

Peru'nun güneyinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi!

Peru'nun güneyinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başkent Lima'nın 460 km güneyinde Tamba şehri merkezli depremde can ve mal kaybı bildirilmedi. Şili'de de hissedildi ancak her iki ülkede de tsunami alarmı verilmedi...

Marmarada deprem alarmı Haberi

Marmarada deprem alarmı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Semih Ergintav, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden Doç. Dr. Ziyadin Çakır ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden Doç. Dr. Uğur Doğan’ın yaptığı araştırma, İstanbulluları bekleyen tehlikeyi gözler önüne serdi.


Üç uzmanın yaklaşık 25 yıldır izlediği 100’ün üstünde istasyonun bulunduğu MAGNET (Marmara Bölgesi Sürekli GPS Gözlem Ağı) sayesinde faylar üzerindeki gerilmeler doğrudan gözlendi. Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara Denizi içinde kalan her bir fayı kol boyunca analiz edildi. Bulgular en sıcak noktanın İstanbul kıyılarından 8 km. açıktaki Adalar kolu olduğunu gösterdi. Son depremin 250 yıl önce (1776’da 7 büyüklüğünde) yaşandığı fayda yıllık 10-15 mm. dolayında deformasyon biriktiği tespit edildi. Yaklaşık 3 metrelik deformasyon birikiminin, büyüklüğü 7 veya üzeri şiddette bir depreme neden olmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi....