27 / 04 / 2024

marmaray da yolculuk edenler

marmaray da yolculuk edenler

Marmaray' ın Ayrılık çeşme, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarını kullanan vatandaşlar, hem meraklarını gideriyor hem de iki kıtayı denizin altından kısa sürede geçmenin avantajını yaşıyor...

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar yarın trafiğe kapalı? Marmaray, İZBAN ve metro ücretsiz mi?

Türkiye yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını kutlayacak. Bu kapsamda İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hangi yollar kapalı olacak. Ayrıca ulaşımda ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

BiTaksi kalabalık aileler için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ hizmetini başlattı. Yeni araçların engelli bireylerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurularak tasarlandığı belirtilirken, yeni taksi seçeneği ile arkadaş grupları ve kalabalık ailelere rahat yolculuk yapma imkanı sunulduğu kaydedildi.

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

İBB toplu taşımada 9 Nisan'dan itibaren çift bilet uygulamasına geçti. Öğrenci akbili başta olmak üzere tam akbil, minibüs, servis ücretleri ve diğer araçlara gelen yüzde 40 zammın ardından şimdi de toplu taşımada çift bilet uygulaması başladı.

İstanbullulara bir zam şoku daha! Marmaray'a yüzde 40 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da bir zam da Marmaray'a geldi. Resmi olarak açıklanan zamma göre, Marmaray'da tam en kısa taşıma ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya çıktı.

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Dosso Dossi Holding Yenikapı'da otel yapacak!

Dosso Dossi Holding fuar organizasyonuna ek olarak turizm sektörüne yatırım yapan holdingin Fatih'te Dowtown ve Sultanahmet'te Old City ismiyle iki tane oteli bulunuyor. Yeni otelini ise İstanbul Yenikapı'da Marmaray istasyonuna yakın bir konumda yapacak...

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk yük treni 5 Kasım'da Türkiye'de!

Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek olan ilk yük treni China Railway Express 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşacak.

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı için geri sayım başladı!

Toplam 43 istasyondan meydana gelen ve 76 kilometre uzunluğundaki güzergahta yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek olan  Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın açılışı için geri sayım başladı.

marmaray da yolculuk edenler Haberi

marmaray da yolculuk edenler


Asya ile Avrupa'yı denizaltından tünelle bağlayan "Asrın projesi" Marmaray'a gün içinde daha çok projeyi merak eden emekliler ilgi gösteriyor.


Marmaray'ın Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarını kullanan vatandaşlar, hem meraklarını gideriyor hem de iki kıtayı denizin altından kısa sürede geçmenin avantajını yaşıyor. 


Yetkililer, Sirkeci istasyonunun açılmasıyla Marmaray'ı tercih eden yolcu sayısının daha da artmasını bekliyor.


Marmaray'a gün içinde projeyi merak eden emekliler ilgi gösteriyor. Emekliler, özellikle yolcu sayısının az olduğu saatlerde Marmaray'a geliyor, istasyonları inceliyor ve görevlilerden de zaman zaman bilgi alıyor.


"Burada herkesin yüzü gülüyor"


Kadıköy'de oturan, 68 yaşındaki emekli öğretim üyesi Şahali Aydoğdu, Üsküdar'dan Kazlıçeşme'ye seyahat ederken, AA muhabirine duygularını şu sözlerle aktardı:


"Marmaray'a Ayrılıkçeşme'den bindim. İstasyonu görmek için Üsküdar'da indim. Büyük heyecan duyuyorum. Büyük eserlerin yapılışı, büyük mutluluklar veriyor. Emeği geçen herkese...