29 / 04 / 2024

marmaray kartal istasyonu

marmaray kartal istasyonu

Kentsel dönüşümle popülaritesini artıran Kartal, yeni ulaşım yatırımları ile şaha kalktı. 2012 yılında ilk metrosuna kavuşan Kartal’a 2 yeni metro daha geliyor. İşte kilometrelerce yolu dakikalara indirecek o 2 ayrı hattın ayrıntıları…

Kartal yeni projeler!

Son bir kaç yıldır durdurulamaz bir büyüme sürecine giren Kartal, adeta inşaat yatırımcılarının akınına uğradı. Bölgede şu anda satışta olan bir çok markalı proje bulunuyor. Bir çoğu da yolda... İşte Kartal yeni projeler...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Kartal Wings'te son satışlar! Yüzde 15’e varan indirim!

Okul, hastane, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, denize yakın ve adalar manzaralı, Marmaray ve diğer toplu ulaşım aksları ile İstanbul’un yaşam kalitesinin yüksek olduğu Kartal'da konumlanan Kartal Wings’teki son konutlar yeni sahipleri ile buluşuyor.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı havadan görüntülendi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın Kartal istasyonu drone ile görüntülendi.

TCDD, Kartal İstasyonu'ndaki kafe- restoran alanını kiraya verecek!

TCDD 1.Bölge Müdürlüğü, Kartal İstasyon sahası içerisindeki toplam 1.290 metrekarelik taşınmazı kafe, restoran ve büfe amaçlı olarak kullanılmak üzere kiraya verecek...

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Kartal Shell Akaryakıt İstasyonu 34.6 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul Kartal Soğanlık'ta yer alan 12 bin 630 metrekare alanlı Shell Akaryakıt İstasyonu 34 milyon 675 bin 560,25 TL bedelle icradan satışa çıkarıldı.

Kartal'da istinat duvarı çöktü!

Kartal Kordonboyu Mahallesi Atalar mevkisindeki tren istasyonu inşaat alanında, hafriyat ve boru döşeme çalışmalarının yapıldığı esnada, istinat duvarı çöktü. Bir kişi hayatını kaybetti.

Altınok Öz: Marmaray'da Kartal halkı mağdur olmasın!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı devam Marmaray projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Altınok Öz, çalışmalar sırasında Kartal halkının mağdur olmaması için önlemlerin alınmasını istedi.

Tugay Kartal: Haydarpaşa Garı eski işlevine devam etmeli!

Tugay Kartal, “Gar’ın hızlı tren istasyonu olmasını istemiyoruz. Garın kapatılmadan önceki işlevine devam ederek, tüm trenlerin burada hizmet vermesini ve halkın bu sayede ucuz seyahat hakkının olmasını istiyoruz” dedi.

Gebze-Halkalı tren hattının Florya istasyonu taşınıyor!

MARMARAY kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya istasyonu, yaklaşık 800 metre doğusundaki yerleşim yerleri ve lüks lokantaların bulunduğu bölgeye doğru kaydırılıyor.

Marmaray Kartal’ın cazibe merkezi olmasında etkendir!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Turgay Tanes, yabancıların İstanbul’da ev aldığı lokasyonlara değinerek, "Marmaray sayesinde bölgenin ulaşılabilirliğinin artması da Kartal’ın cazip bir merkez olmasında etkendir” diye konuştu.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Metsan Nexus Kartal projesinden metro istasyonu geçiyor!

İstanbul'da deniz ve ada manzaralı 36 katlı 2 bina ve ortasında 17 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus, Kartal'daki Yakacık Metro İstasyonu'nun üzerinde yükseliyor...

marmaray kartal istasyonu Haberi

marmaray kartal istasyonu




İlk metronun 2012 yılında hizmete açıldığı Kartal’a 2 yeni metro daha geliyor. Peki ya Kartal’a 2 yeni metro ne zaman gelecek? Kartal’a ikinci metro 2015 yılında gelecek. Kartal-Kaynarca metro hattı 4,5 kilometre hat üzerinde 3 istasyondan oluşacak. Kartal-Kaynarca metrosu hizmete girdiğinde 4,4 kilometrelik hat üzerinde 8 dakikada yolculuk yapılabilecek. Kartal-Kaynarca metro hattının 3 durağı ise sırasıyla; 

• Yakacık

• Pendik

• Kaynarca


Kartal-Kaynarca metro güzergahı

Kadıköy-Kartal metrosuna entegre olacak şekilde tasarlanan Kartal-Kaynarca metro hattı D-100 Karayolu güzergahında yaklaşık 1,5 kilometre aralıklı mesafelerde ve D-100 Karayolu’nun paralelinde inşa ediliyor. Proje tamamlandığında Kadıköy-Kartal metrosundan aktarmalı olarak Kaynarca’ya gitmek isteyenler toplam 37 dakikada...