05 / 05 / 2024

marmaray projesi finansman

marmaray projesi finansman

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansmanları nelerdir? İşte Marmaray hattı projesi finansmanı için yapılan anlaşmalar...

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetine geçirme suçlamasıyla hakim karşışına çıktı...

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'ne ayrılacak finansman ile yapılabilecek kamu hizmetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi'ne 500 milyon avroluk finansman!

İller Bankası ile Dünya Bankası arasında, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında 500 milyon avroluk düşük faizli finansman anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 500 milyon euroluk finansman!

Dünya Bankası ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ kapsamında Türkiye'ye 500 milyon euro finansman verilmesini onayladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Trabzon Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin finansmanı onaylandı. İlbank'tan 20 milyon TL'lik kredi sağlanacak.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi finansman ihalesi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi ek finansman kapsamında yapılacak Gayrimenkul Değerleme Çalıştayı Organizasyonu için ihale düzenliyor. İhale daveti Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Galataport projesi için finansman kredisi sağlandı!

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ile ortak olduğu Galataport projesi için 1 milyar 20 milyon Euro değerinde finansman sağlandı.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı!

EBRD ile Kazakistan arasında, Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı. EBRD, Orta Asya'da bölgesel bağlantı ve modern altyapının teşvik edilmesi amacıyla, Kazakistan'da Merkez Güney Otoyol Projesine destek sağladı.

marmaray projesi finansman Haberi

marmaray projesi finansman

Marmaray finansman!

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansman ları nelerdir? Gibi Marmaray proje bedeli ile ilgili sorularınızın yanıtı Marmaray'ın internet sayfasından kamuoyuna açıklanıyror.


Marmaray projesi finansman ı için yapılan anlaşmalar şu şekilde sıralanıyor:


Marmaray finansman:

Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- ile Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- Kredi Anlaşmaları;

TK-P 15 nolu İkraz Anlaşması, Hazine Müsteşarlığı ile Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 17.09.1999 tarihinde imzalanarak 15.02.2000 tarih ve 23965 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.


Bu kredi anlaşması ile 12,464 Milyar Japon Yeni kredi sağlanmış olup; 3,371 Milyar Japon Yeni'nin Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- için, 9,093 Milyar Japon Yeni'nin Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- için kullanılması öngörülmüştür.


TK-P17 Nolu ikinci bir İkraz...