28 / 04 / 2024

Marmaray Projesinin amaçları nelerdir

Marmaray Projesinin amaçları nelerdir

Marmaray projesinin amaçları nelerdir? Marmaray metro hattı projesinin amaçları arasında; Banliyö trenlerini kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması ve konforun arttırılması yer alıyor...

Başakşehir'in yeni yaşam merkezi Başakport'ta satışlar başladı!

İstanbul Başakşehir'de Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından hayata geçirilen Başakport projesinin satışları başladı. Peki projede yer alan konutların fiyatı ne kadar oldu? İşte 27 Mayıs 2022 BaşakPort projesi konutlarının fiyat listesi...

Asmalı Bahçe Şehir Projesi'nin satışları tamamlandı! 

Dekar Yapı imzasıyla Bahçeşehir’de hayata geçirilen Asmalı Bahçe Şehir projesinin satışları tamamladı.

Yeni ekonomi modelinin ayrıntıları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

İBB’nin kurumlara tahsis ettiği gayrimenkuller amaçları dışında mı kullanıldı?

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Deluxia Park Business satışları başladı!

Teknik Yapı, sadece ofis ve ticari ünitelerden meydana gelen Deluxia Park Business projesinin satışlarına başladı.

Venara Bağcılar projesi haftaya satışta!

“Şehrin Kalbinde, Standartların Çok Ötesinde” sloganıyla yola çıkan Venara Bağcılar projesinin satışları 24 Mayıs 2017’de saat 12.00’da yapılan lansmanla başlayacak...

Bağcılar Metro Center projesi Kasım'da satışta!

Mekan Yapı, Bağcılar'da yeni projesi Metro Center'ı satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Metro Center Bağcılar projesinin satışları bir ay sonra başlayacak...

Erzurum Şehristan Konutları'nın satışları başladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı- Er Konut Adi Ortaklığı üzerinden hayata geçirilen Erzurum Şehristan Konutları projesinin satışları bugün yapılan tanırım lansmanıyla başladı.

Altınok Öz: Marmaray'da Kartal halkı mağdur olmasın!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı devam Marmaray projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Altınok Öz, çalışmalar sırasında Kartal halkının mağdur olmaması için önlemlerin alınmasını istedi.

Elazığ Emlakçılar Derneği'nden emlak danışmanlığı kursu!

Elazığ Emlakçılar Derneği Mehmet Kıran, Emlak Danışmanlığı kursu açtıklarını dile getirerek, amaçlarının verilecek eğitim sayesinde sektörde çalışanların daha bilinçli hale gelerek daha iyi hizmet sunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Marmaray Projesinin amaçları nelerdir Haberi

Marmaray Projesinin amaçları nelerdir

Marmaray projesinin amaçları!

Halkalı ve Gebze arasında uzanan Marmaray projesinin amaçları nelerdir? Marmaray projesinin faydaları nelerdir?: İlk olarak 1860 yılında ortaya atılan Marmaray projesi, Asya ve Avrupa Kıtasını boğazın altından birbirine bağlıyor.


Toplam 40 durağa sahip olan projede duraklardan 3 tanesi yer altında bulunuyor. Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış törenin düzenleneceği Marmaray'ın amaçları, internet sitesinde şu şekilde açıklanıyor:


Marmaray Projesi gibi büyük altyapı projelerinin tanıtımında, bu projenin İstanbul’un günlük trafik örüntüsünü etkileyecek olmasının yanı sıra, şehrin ve bölgenin kalkınmasını da etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması önemlidir.


Bu nedenle projenin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak belirlenmesi zorunludur. En önemli hedefler şunlardır:


Marmaray projesi amacı:

- İstanbul’daki mevcut şehir-içi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanması;


- Anahat demiryolu hizmetlerindeki mevcut işletimsel sorunların hafifletilmesi;


- Asya ve Avrupa’daki demiryolu...