05 / 05 / 2024

marmaray toplam maliyet

marmaray toplam maliyet

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansmanları nelerdir? İşte Marmaray hattı projesi finansmanı için yapılan anlaşmalar...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Devlete yükü 6 ayda 85 milyar lirayı aştı

Kur korumalı mevduatın Eylül ayında bütçeye doğrudan getirdiği maliyet 9,3 milyar Türk Lirası oldu. Böylelikle 7 ayda Kur korumalı mevduatın hazineye toplam maliyet 85 milyar Türk Lirası’na çıktı.

Antalya Alanya Belediyesi'nden iş merkezi yapım ve kiralama ihalesi!

Antalya Alanya Belediyesi, Antalya ili, Alanya ilçesi, Mahmutlar Mahallesi 887 ada 1 parseldeki 4 bin 833 metrekarelik arsada iş merkezi inşa edilmesi ve 15 sene süreyle işletilmesi ihalesini gerçekleştirilecek. Toplam maliyet 92 milyon 684 bin 663 TL olarak belirlendi...

En uygun konut kredisi nasıl seçilir?

Konut kredisi faizleri düşmeye devam ediyor. Piyasada 180 aya (15 yıl) kadar konut kredisi bulmak mümkün. Uzun vade, düşük gelirliler için çok büyük avantaj. Vade uzadıkça, taksit miktarı da azalıyor ancak toplam maliyet artıyor.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı için geri sayım başladı!

Toplam 43 istasyondan meydana gelen ve 76 kilometre uzunluğundaki güzergahta yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek olan  Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın açılışı için geri sayım başladı.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı yeni yılda açılacak!

Toplam 76 kilometre uzunluğa sahip Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Yolculuk süresini 115 dakikaya düşürecek projede çalışmalar havadan görüntülendi.

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü Sivas'a 31 proje kazandıracak!

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü, 2015 yılında 31 projeyi Sivas'a kazandıracak. Bölge Müdürü Harun Cesur "Toplam maliyet 115 milyon TL olacak" dedi.

Marmaray'ın farkı ödenecek!

Dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ‘Marmaray’da 200 milyon dolarlık ek maliyet konusunda, “Elbette bir maliyet artışı söz konusu. Ancak, Taisei işi biraz abartmış. Çözülmeyecek birşey yok." dedi.

Marmaray zaman tasarrufu sağlıyor!

Marmaray son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı. Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı.

Marmaray’ın 2. etabında işler maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray’a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. Daha önce aynı sebeple ihaleyi İspanyol OHL firması almıştı.

Marmaray’ın 2. etabı maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci - Halkalı, Gebze - Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray ’ a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. İhaleyi İspanyol OHL firması almıştı...

Ankara-İstanbul YHT hattı 2015'te Marmaray'a bağlanacak!

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 266 kilometrelik bölümünün açılışı devam eden test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacak, Hat 2015'te Marmaray'a bağlanacak

Otelde maliyetler enflasyonu geçti!

Ocak ayında enflasyon yüzde 7.51 olarak gerçekleşti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi'nin (AR-GE) analizine göre, aynı dönemde otellerdeki toplam maliyet artışları ise yüzde 10,31 oldu.

marmaray toplam maliyet Haberi

marmaray toplam maliyet

Marmaray finansman!

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansman ları nelerdir? Gibi Marmaray proje bedeli ile ilgili sorularınızın yanıtı Marmaray'ın internet sayfasından kamuoyuna açıklanıyror.


Marmaray projesi finansman ı için yapılan anlaşmalar şu şekilde sıralanıyor:


Marmaray finansman:

Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- ile Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- Kredi Anlaşmaları;

TK-P 15 nolu İkraz Anlaşması, Hazine Müsteşarlığı ile Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 17.09.1999 tarihinde imzalanarak 15.02.2000 tarih ve 23965 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.


Bu kredi anlaşması ile 12,464 Milyar Japon Yeni kredi sağlanmış olup; 3,371 Milyar Japon Yeni'nin Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- için, 9,093 Milyar Japon Yeni'nin Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- için kullanılması öngörülmüştür.


TK-P17 Nolu ikinci bir İkraz...