02 / 05 / 2024

marmaray yarın açılıyor

marmaray yarın açılıyor

Asrın projesi Marmaray yarın açılıyor. Marmaray projesi Osmanlı dönemine uzanan öyküsü ile adeta 150 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüyor ve Marmaray'ın açılışı Üsküdar'da saat 15.00'te yapılıyor...

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Çanakkale ilinde Gelibolu-Eceabat arası mesafeyi 25 dakikaya düşerecek devlet yolu yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Heyecanla beklenen Konya ile Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor. Hızlı tren hattı ile Konya, Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düşecek.

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor!

Toplam 601 bin 700 metrekarelik yeşil ve açık alana sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yarın 13.30'da açılıyor.

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor!

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor. Otelde, 232 oda ve gün ışığı seçenekli 7 tane toplantı salonu yer alıyor. 

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

OECD İstanbul Merkezi yarın açılıyor!

Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) iş birliğiyle kurulan "OECD İstanbul Merkezi" yarın açılıyor. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın açılıyor!

İstanbulluların merakla beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın hizmete açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

marmaray yarın açılıyor Haberi

marmaray yarın açılıyor


Marmaray yarın açılıyor!


Asrın projesi Marmaray yarın açılıyor. Marmaray projesi Osmanlı dönemine uzanan öyküsü ile adeta 150 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüyor. İlk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid'in ortaya attığı bir fikir olan Marmaray günümüze uzanan çalışmalar ve düşünceler ile ancak 2004 yılında gerçeğe dönüştürüldü. Sultan Abdülmecid'in İstanbul Boğazı'ndan geçmesini istediği demiryolu tüneli olan ve şu anda Marmaray olarak yaşama geçirilen proje o zamanlar da denizin dibinden inşa edilen sütunlar üzerine yerleştirilmesi planlanan bir demiryolu olarak yapılmak isteniyordu. 


O günden bu yana yıllar içerisinde fizibilite etüdü yapılan ardından çeşitli firmalarla finansman anlaşması imzalanan ve geçiş için güzergahı belirlenen projenin ilk inşaat çalışmaları 2004 yılında başladı. Marmaray projesinin aslında 2009 yılında devreye girmesi bekleniyordu. Ancak yapılan kazılarda rastlanan tarihi kalıntılar projenin çalışmalarını da...