28 / 04 / 2024

marmaray yatırım katkısı

marmaray yatırım katkısı

Henüz açılmadan 5 yıldızlı 15 otel ile ortalama 600 milyon dolarlık yatırımı bölgeye çekmiş bulunan Marmaray'ın önümüzdeki 5 yılda otel sayısını yüzde 30 artıracağı öngörülüyor..

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

Tarıma dayalı yatırım projelerinde süre 1 Ağustos'a uzatıldı!

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırım projelerinin tamamlanma süresi 1 Nisan 2019 yerine 1 Ağustos 2019'a uzatıldı.

Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım artacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, dijital gayrimenkul borsası sayesinde inanılmaz boyutlarda yabancı yatırım çekebileceklerini söyledi. 

Kayseri'de yatırım zirvesi yapıldı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki konularla ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde bir yatırım toplantısı yapıldı. Toplantıda Kayseri’yi ilgilendiren tüm konularla ilgili bir sunum yapıldı.

Kayseri’de yatırım toplantısı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uhdesindeki konularla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde bir yatırım toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tek tek tüm projeleri açıkladı.

Henkel'den Türkiye'ye fabrika yatırımı!

Henkel, Türkiye'ye yatırımını sürdürme kararı alarak Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikasının temelini Kocaeli Gebze'de attı, Türk ekonomisine olan güvenini sürdürdü

Ortadoğu Grup'tan jeotermal tesis yatırımı!

Temiz enerjinin yıldızı jeotermal, yatırım çekmeyi sürdürüyor. Avrupa’da liderliğin Türkiye'de olduğunu belirten Ortadoğu Grup Başkanı Gür, “635 megawattlık tesisimiz var. 2023'e kadar bin megawatt hedefliyoruz" dedi.

Türk-Rus yatırım fonu için süreç yeniden başladı!

Türkiye ve Rusya’nın birlikte bir yatırım fonu oluşturması için süreç yeniden başladı. İşadamları tüm sorunların çözümünden umutlu.

marmaray yatırım katkısı Haberi

marmaray yatırım katkısı

Türkiye'nin 150 yıllık rüyası Marmaray bugün açılıyor. Teknolojik alt yapısı, ekonomik büyüklüğü, demiryolu ulaşımına kazandıracağı ivme ve daha birçok yenilik bakımından şimdiden tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çeken projenin Avrupa'dan Anadolu Yakası'na turist akışını da önemli ölçüde artırması bekleniyor.


600 MİLYON $ ÇEKTİ 


Açılmadan 5 yıldızlı 15 otel ile ortalama 600 milyon dolarlık yatırımı bölgeye çeken Marmaray'ın, önümüzdeki 5 yıldaotel sayısını yüzde 30 artıracağı öngörülüyor. İstanbul'un trafik sorununu önemli ölçüde azaltan ve Asya'dan Avrupa'ya ulaşımı 4 dakikaya düşüren projeyle, günde 1 milyon 200 bin yolcu taşınacak. Projenin Anadolu Yakası'na da yıllık ilave 350 bin turist çekeceği ifade ediliyor. 


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan Marmaray'ın henüz hayata geçmeden ortalama 600 milyon dolarlık...