04 / 05 / 2024

Marmarayı yapan firma

Marmarayı yapan firma

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

Bir dev daha işten çıkarma furyasına katıldı! 9 bin kişiyiişten çıkrıyor

Merkezi ABD'de bulunan e-ticaret devi Amazon, ekonomik gerekçelerle gelecek haftalarda 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Küresel boyutta e ticaret yapan firma dünyanın en çok ticaret yapılan siteleri arasında geliyor.

Adıyaman’dan çıkan ürünler 30 ülkeye ihracat hedefine koşuyor!

Polietilen köpük üretimi yapan firma olan Mega Polietilen halihazırda ihracat yaptığı ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. 400 personel istihdam eden firma, personel sayısını da 1.000 kişiye çıkaramayı hedefliyor.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Gayrimenkul sektörü mercek altında! Firmalar, şahıslar, emlakçılar herkes denetime girebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını merceğe aldıklarını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre piyasada spekülasyon yapan firma, şahıs ya da emlakçılar denetime girebilir. Gayrimenkul kazancını doğru beyan etmeyenler de incelemeye tabi olacak.

Bakanlıktan 22 sosyal medya fenomenine 22 Milyon TL ceza

Reklam Kurulu, vatandaşı aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firma ve sosyal medya fenomenlerine yılın ilk 6 ayında toplamda 22.8 milyon lira ceza kesti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucu, 25 dosya karara bağlandı ve 22 dosya için yaptırım uygulandı.

Bodrum'da 80 milyonluk vurgun yapan meşhur emlakçı süperstar Alev'in ifadesi ortaya çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde konut kiralama ve inşaat işi yapan bir firmanın kar payı vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden firma sahibi tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ünlü emlakçıdan Bodrum'da 80 milyon liralık vurgun iddiası! Kar payı vaadiyle dolandırdı

Bodrum'da, vatandaşlardan kar payı vaadiyle para topladığı ileri sürülen bir emlak kiralama ve inşaat işleri yapan firma, bir süre ödeme yapıp, daha sonra ise ödemeleri durdurdu. 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen firma sahibi gözaltına alındı

İzmir Çiğli'deki iki hazine arazisi 106.5 milyon TL'ye satıldı!

İzmir Balatçık Mahallesi'nde hazineye ait olan iki arazi 106 milyon 500 bin TL'ye Ataseven İnşaat Sanay ive Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Panaroma İzmir projesini yapan firma enerji ve RES yatırımlarıyla biliniyor.

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara'da geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı'nda inşaatı yapan müteahhit Süleyman A., hafriyat işini yapan firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörü Özkan K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

İzocam ihracat şampiyonu oldu!

İzocam 2019'da gerçekleştirdiği yalıtım malzemesi ihracatı ile En Çok Yalıtım Malzemesi ihracatı Yapan Firma kategorisinde bu yıl da birinci oldu.

Marmarayı yapan firma Haberi

Marmarayı yapan firma



BİLİMKURGU GİBİ


Tüpgeçit Projesi, ilk bakışta bir bilimkurgu yapıtını andırıyor. Bu dev projenin gerçekleştirilmesiyle İstanbul, dünyanın en rasyonel kitle ulaşım sistemlerinden birine kavuşacak. Yapımda da süper bir teknoloji kullanılacak.


Tüpgeçit'e start


Japon teknolojisi


   İstanbul'un kentiçi ulaşımına uzun vadede çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilmeye çalışılan, ''Marmaray'' olarak adlandırılan Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metrodan oluşan proje için en ucuz kredi teklifini Japonlar verdi. İhalenin ilanıyla ilgili son hazırlıklar tamamlandı. Japonlar, sistemde dünyanın en ileri, en hızlı ve en rasyonel teknolojisini uygulayacaklar.


Halkalı-Kartal


   Sistem Halkalı'dan başlayarak Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Zeytinburnu ve Yedikule'ye kadar uzanacak. Tüp Tüneli Asya Yakası'na geçit yaparak, Söğütlüçeşme'ye...