30 / 04 / 2024

marmarayın ilk seferini kim yapacak

marmarayın ilk seferini kim yapacak

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray' ın Üsküdar Meydanı' ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor...

Ankara - İstanbul YHT hattı ilk seferini gerçekleştirdi!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, İstanbul'dan ilk seferini gerçekleştirdi. Gelecek hafta pazar gününe kadar ücretsiz hizmet verecek olan YHT'ye bayram tatiline çıkan vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Ankara-İstanbul YHT hattı, İstanbul'dan ilk seferini gerçekleştirdi!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı, İstanbul'dan ilk seferini gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde, 27 temmuzdan sonraki pazar gününe kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladığı YHT, vatandaştan yoğun ilgi gördü.

Dünyanın ilk emlak AVM'si Restate Center'da kur 3 TL'ye sabitlendi!

1 Eylül'de açılacak, dünyanın ilk emlak AVM' si Restate Center ' da stant ile yer almak isteyen firmalar için 1 Euro 3 TL olarak sabitlendi...

Yılın ilk çeyreğinde 403 milyon 812 bin dolarlık çelik boru ihracatı gerçekleşti!

Sektörün değer bazındaki ihracatı ise 403 milyon 812 bin dolar. Yılın ilk üç ayında en çok çelik boru ihracatı yapılan ülkeler ise Irak, İngiltere ve ABD olarak sıralandı.

Aida Diva Marmaris'e sezonun ilk seferini gerçekleştirdi!

"Aida Diva", Marmaris'e sezonun ilk seferini gerçekleştirdi. Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen ve büyüklüğü ile isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların çelik sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde çelik mamulleri ihracatı değer bazında yüzde 8,9 azalışla 3,4 milyar dolar oldu.

Yılın ilk çeyreğinde en çok konuşulan sektör otelcilik oldu!

Medya Takip Ajansı Interpress'in yazılı basında yer alan ekonomi sayfalarını inceleyerek yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı.

Yılın ilk çeyreğinde en çok otelcilik sektörü konuşuldu!

Interpress'in yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı. Bankacılık ile İnşaat sektörlerinin de ikinci ve üçüncü sırayı aldığı belirlendi

Yılın ilk çeyreğinde en çok otelcilik sektörü konuşuldu!

Medya Takip Ajansı Interpress' in yazılı basındaki ekonomi sayfalarını inceleyerek yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı...

Sabancı Çimento, dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi hedefliyor!

Satın alma opsiyonları için 1-1.5 milyar liralık kaynak ayıran Sabancı Çimento, dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi hedefledi. Şirket, Akdeniz çanağı ve Ortadoğu'da fırsat aramaya başladı

Avrupa'nın ilk 3D illüzyon müzesi Vialand'de açılıyor!

Avrupa'nın ilk 3D illüzyon müzesi Vialand'de açılıyor. Üç boyutlu 100 eserin sergilendiği müzede izleyici sanatın bir parçası oluyor; üç boyutlu eserlerin yanında, önünde, hatta içinde fotoğraf veya video çektirebiliyor.

TOKİ'den arsa yatırımcısına 2014 yılının ilk fırsatı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), arsa yatırımcısına 2014'ün ilk fırsatını sunuyor. İdare aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 16 şehirdeki 55 arsayı açık artıma yöntemiyle satacak.

Doğu Marmara'da yılın ilk ayında 5 bin 216 konut satıldı!

Doğu Marmara'da yılın ilk ayında 5 bin 216 konut safı İd TUIK'in konut satış istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, bölgede ocakta satışla el değiştiren konut sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 5 bin 21 6'ya yükseldi.

marmarayın ilk seferini kim yapacak Haberi

marmarayın ilk seferini kim yapacak


Marmaray'ın ilk sürüşünü gerçekleştirecek vatman Serkan Yavaş, "Böyle önemli bir günde sürüş bana nasip oldu, çok mutluyum" dedi. 


TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konukları taşıyacak ilk sefere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kurt, böyle bir günde Asya ile Avrupa'yı birleştiren bir ulaşım koridorunda yolcu taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 


Kurt, az sonra yapılacak ilk sefer için 4 aydır deneme sürüşleri yapıldığını belirterek, ilk seferde kullanılacak trenin daha önce banliyö hattında kullanıldığını anlattı. 


İlk seferi gerçekleştirecek 25 yıllık vatman Serkan Yavaş da "Böyle önemli bir günde böyle bir törende sürüş bana nasip oldu, çok...