13 / 05 / 2024

marmaris aksaz deniz üssü komutanlığı tbmm

marmaris aksaz deniz üssü komutanlığı tbmm

1980 intilalinden sonra askeri yönetimin askeri alan olarak belirlediği Muğla Aksaz Köyu'ndeki Deniz Üssü Komutanlığı'nda TBMM Dilekçe Komisyonu inceleme yaptı

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Marmaris'te apart oteller eve döndü!

Marmaris’te bulunan küçük çaplı otel, pansiyon ve apartların bir kısmı, sahipleri tarafından göç dalgası ile beraber meydana gelen nüfusu artışının ardından, apartmana dönüştü. Etrafı deniz ve ormanlık alanla kaplı ilçe merkezinde bulunan 150 apart otel ve pansiyondan 80’i, sahipleri tarafından kat

Dilan Çiçek Deniz annesine Marmaris’ten ev alacak!

Dilan Çiçek Deniz, ilk evini arayışa girdi. 24 yaşında olan genç oyuncu, dizi ve reklamlardan kazandığı birikimiyle annesi Hale Hanım’a Marmaris’ten taş ev alıyor.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Marmaris'te deniz suyu 10 metre çekildi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde deniz suyunun 10 metre çekilmesiyle birlikte tekneler karaya oturdu, kıyıda küçük adacıklar oluştu. Deniz suyunun çekilmesi üzerine, deprem olacak yorumları yapılması bölge halkını tedirgin etti.

Marmaris Körfezi'nde kirlilik araştırması yapılacak!

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünün Marmaris Körfezi 'nde araştırma yapacağını bildirdi.

Marmaris’te belediye marinaları turizme katkı sağladı!

Kıyıdaki konaklama tesisleri kadar deniz turizminin de önemli bir girdi sağladığı Marmaris’te belediyeye bağlı marinalar 2014'te bin 478 tekneyi ağırladı. Belediye, çevreyi koruma adına da önemli başarılara imzasını attı.

Marmaris'te belediye marinaları turizme katkı sağladı!

Kıyıdaki konaklama tesisleri kadar deniz turizminin de önemli bir girdi sağladığı tatil cennetlerinden Marmaris 'te belediyeye bağlı marinalar 2014 yılında bin 478 tekneyi ağırladı.

Marmaris'te Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası!

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi öncülüğünde İçmeler Mahallesi ve Cennet Adası mevkisindeki koylarda, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, öğrenciler ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli askerlerin de katılımıyla temizlik çalışması gerçekleşti

Selimiye Muhtarı Şenol Deniz: Selimiye'ye imar planı yapılsın!

Ünlülerin gözdesi Marmaris'in Selimiye Mahallesinde son bir yılda yapılan yaklaşık 140 yeni inşaatın büyük bir kısmının kaçak olduğu belirtildi. Deniz 'Selimiye'ye imar planı yapılsın' dedi.

Marmaris'te deniz turizmi envanteri çıkarılıyor!

Marmaris Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Projenin üç ay sürmesi bekleniyor...

Marmaris'e deniz uçakları inecek!

Deniz uçaklarının iniş kalkış yapabileceği yerlerle ilgili talepleri değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 'nün (SHGM) Marmaris 'te 12 noktaya izin vermesi bölgede yer alan turizmcilerini sevindirdi.

Marmaris Hisarönü'nde 2 Tekne Park yapılacak!

Deniz Ticaret Odası (DTO) Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi,ilk etapta Marmaris'in Hisarönü körfezinde 2 koyda söz konusu projenin uygulanacağını belirterek, "Koylara 60-70 tekne-yat kapasiteli tekne parklar yapılacak" dedi

marmaris aksaz deniz üssü komutanlığı tbmm Haberi

marmaris aksaz deniz üssü komutanlığı tbmm

Muğla Marmaristeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı, askeri alan içerisinde olduğu gerekçesiyle tarihi Sultaniye köyünün boşaltılmasını istemişti. Özel izinle köylerine girip çıkan köylüler, yıllardır süren anlaşmazlığı çözemeyince TBMMye başvurarak, köy arazilerinin 1980de işbaşına gelen askeri yönetim tarafından haksız şekilde Aksaz Deniz Üssü Komutanlığına tahsis edildiğini, üs komutanlığının kendilerine baskı yaptığını iddia etmişti. Konuyu görüşmek üzere alt komisyon kuran TBMM Dilekçe Komisyonu, dün ilk kez Aksazdaki askeri üste inceleme yaptı. İncelemeye Alt Komisyon Başkanı Ak Parti Milletvekili İsmail Aydın ile AK Parti ve CHPli milletvekilleri ve uzmanlar katıldı.

Sorun sulhla çözülecek

İncelemenin diğer bölümünde Sultaniye köyüne gelen milletvekilleri köylüleri dinledi. Vatandaşlar köyde mülkiyet ve tapu sorunu olduğunu, balıkçılık yapamadıklarını ve ev inşa edememekten yakındı. Aksaz Deniz Üssü Komutanlığının yurt güvenliği gerekçesiyle Sultaniye köyünün...