01 / 05 / 2024

marsa ilk kazma

marsa ilk kazma

Amerikan Ulusal Uzay Ajansı NASA'nın Mars'a gönderdiği Curiosity Mars'taki kaya parçalarından örnek almak için kazı çalışmalarına başladı. Curiosity uzay robotu ağustos ayından beri Mars'ta incelemelerde bulunuyordu

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma vuruldu!

Türkiye’deki en önemli kentsel dönüşümlerden biri olan İzmit'teki Cedit Mahallesi projesinde, ekipler sahaya indi ve ilk kazma vuruldu.

V Mall İstanbul için ilk kazma vuruldu!

1 milyar 200 milyon TL değerindeki ‘V Mall İstanbul’ Alışveriş Merkezi için ilk kazma vuruldu...

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk kazma Kasım'da vuruluyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldız, "Okmeydanı’nda dönüşüme Fetihtepe mahallemizden başlamayı düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız Kasım ayında ilk kazmayı vuracak şekilde planlamasını yapıyor" dedi...

Konak Gültepe kentsel dönüşümde ilk kazma 1 yıl içinde vurulacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konal Gültepe Mahallesinde kentsel dönüşüm için planların çıkarıldığını ve ilk kazmanında 1 yıl içinde vurulacağının planlandığını söyledi.

Erzincan Kızılay ve Hocabey'de kentsel dönüşüme ilk kazma vuruldu!

Erzincan Belediyesi, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazmayı vurdu ve yıkıma başladı.

TOKİ Ankara Cinderesi Projesi'nde ilk kazma vuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi'nin beraber çalıştığı Feridun Çelik Mahallesi sınırlarında bulunan 'Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi' bölgesinde, inşa edilecek 451 konut için ilk kazma vuruldu...

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirmeyi planladığı 9 etaptan oluşacak 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Mersin Metrosu için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 2019 yılı yatırım programında açıkladığı Mersin Metrosu projesi için ilk kazma bu yıl vurulacak.

Yalova İMES OSB'de ilk kazma vuruldu! 

6.5 milyar TL değerindeki Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk kazma vuruldu. Sahaya inen iş makineleri çalışmalara başladı.   

marsa ilk kazma Haberi

marsa ilk kazma


Amerikan Ulusal Uzay Ajansı NASA'nın Mars'a gönderdiği Curiosity Mars'taki kaya parçalarından örnek almak için kazı çalışmalarına başladı. Curiosity uzay robotu ağustos ayından beri Mars'ta incelemelerde bulunuyordu.


Bugüne kadar yüzeyde araştırma yapanm Curiosity artık Mars'taki kaya parçalarının içinden de örnekler almaya başladı. BBC'nin haberine göre Curiosity'nin ilk kazma vurma görüntüler yayınlandı. 


NASA uzmanlar Curiosity'nin kazı ve kayalardan örnek alma sürecini adım adım izliyor. Curiosity projesinde görev alan Prof. John Grotzinger "Kayada çalışma iyi gitti. Çok umut verici bir çalışmaydı"...