02 / 05 / 2024

marsta kurulacak yaşam alanı

marsta kurulacak yaşam alanı

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan Güvenç Özel, “Türkiye’de de çalışmalarımız var. İzmir Çeşme’de projeler üretiyoruz. Yazlık bir konut için duvarları 2.5 santimetreye düşürmeye çalışıyorum” dedi.

Umut Elazığ projesiyle 600 bin metrekarelik yeni yaşam alanı kurulacak!

24 Ocak 2020’de meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.5 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından ‘Umut-Elazığ’ isminde bir proje tasarlandı. Projeye ilişkin uzman isimler konuştu.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Türkiye'nin ilk engelsiz yaşam alanı Kartal'da kurulacak!

Türkiye'nin ilk Engelsiz Yaşam Alanı İstanbul Kartal'da inşa edilecek. Mayıs'ta ihale edilecek projenin 2018'de hizmete açılması planlanıyor.

Ankara'ya Gazişehir Yaşam Alanı kurulacak!

Gazi Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, ilk olarak öğrencilerin sorunlarının çözüleceğini, ayrıca seçilmesi halinde Ankara'ya 'Gazişehir' adıyla bir yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi.

DKY İnşaat, konutta 'yeni nesil şehirli yaşam konsepti'ni getirdi!

DKY İnşaat, gayrimenkul sektöründe konut anlayışını "Yeni Nesil Şehirli Yaşam Konsepti" ile yeniden tanımlayacak. İlk defa hayata geçecek konseptte dünyanın 'ilk dijital topluluk portalı' kurulacak.

Hanefi Mahçiçek: Kahramanmaraş'ta Sosyal Yaşam Merkezi kurulacak!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, down sendromlu çocuklar için Sosyal Yaşam Merkezi kuracaklarını söyledi. Mahçiçek, Kahramanmaraş 'ta bir ilki daha hayata geçirdiklerini ve önemli bir proje olduğunu açıkladı.

Yıldırım'a Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulacak!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından ilçeye Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulmasına yönelik çok önemli iki protokol imzalandı.

Kahramanmaraş'a Sosyal Yaşam Merkezi kurulacak!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, down sendromlu çocuklar için Sosyal Yaşam Merkezi kuracaklarını söyledi. Mahçiçek, Kahramanmaraş'ta bir ilki daha hayata geçirdiklerini belirtti.

Adıyaman'a aktif yaşam merkezi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye’de ilk defa açık alanda aktif yaşam merkezi kurulacak. Adıyaman’a inşa edilecek yaşam merkezi için çalışmalar sürüyor.

Çevre Bakanlığı'ndan Adıyaman’a Aktif Yaşam Merkezi!

Çevre Bakanlığı'ndan Adıyaman’a Aktif Yaşam Merkezi inşa ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Türkiye’de ilk defa açık alanda kurulacak olan Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi çalışmaları sürüyor.

Mulson Yaşam Konutları Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olacak!

WEST Orion Group'un yapımını sürdürdüğü Mulson Yaşam Konutları, kurulacak güneş tarlası sayesinde kendi elektrik giderlerini karşılayacak. Proje, Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olma özelliğine sahip olacak...

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı inşaatı başladı!

Trabzon'da 82 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en büyük '' Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi " Doğu Karadeniz'e hizmet verecek.

marsta kurulacak yaşam alanı Haberi

marsta kurulacak yaşam alanı

1998 yılından beri Amerika’da yaşayan 35 yaşındaki Türk mimar Güvenç Özel, geçen yıl NASA’nın düzenlediği Mars Kolonisi adlı yarışmada Avrupa Uzay Ajansı’yla 3’üncülüğü paylaştı. UCLA Mimarlık Fakültesi IDEAS Master programının teknoloji yöneticisi olan Güvenç Özel’in aynı zamanda Los Angeles’da faaliyet gösteren Ozel Office’in de kurucusu. Binalarla insanların iletişimi üzerine yaptığı çalışmalarla ses getiren ve NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten Güvenç Özel, Çeşme’de de bir kaç proje üzerinde çalışıyor. İstanbul’da görüştüğümüz Özel, “Çeşme’de teknoloji entegrasyonu olan birkaç proje yapıyoruz. Bilgisayar destekli tasarımın bina üretimine daha düz şekilde geçmesiyle ilgili projelerim var. Konut projesi yapıyoruz şu anda. Yazlık bir konut için duvarları 2.5 cm’e düşürmeye çalışıyorum” dedi. 


İNSANLI GEZİLER BAŞLAYACAK

* İleri teknoloji ve mimari tasarımı birleştiren çalışmalarla ilerliyorsunuz. Bizi...