12 / 05 / 2024

marsta yaşam var mı

marsta yaşam var mı

Mars’ta yaşam projesi Dünya’nın farklı lokasyonlarından mimarlar ve tasarımcıları bir konsept yarışma ile yeniden gündeme geliyor.  Türk Mimar Sunay Erdem önderliğindeki ekip Mars Gezegeni için piramidal şehir önerdi.

İşte Mars'ta inşa edilecek ev!

NASA, tasarım ödüllerinin dağıtılmasının ardından üç ekipten tasarımını 3 boyutlu yazıcıda basabileceğini ve inşa edebileceğini kanıtlayan ekibe büyük ödülü verecek.

Fethiye FABAY Kızılada'da yaşam başladı!

FABAY Life tarafından Fethiye'de inşa edilen Fethiye FABAY Kızılada'da yaşam başladı. Peki FABAY Kızılada nerede? Hangi konut tipleri var? İşte FABAY Kızılada projesi ile ilgili ayrıntılar...

Gürkayalar Konsept'te yaşam Temmuz'da başlıyor! 

Gürkayalar Konsept projesinde konut satışları devam ediyor. Temmuz'da yaşamın başlayacağı proje, 4 bin 805 metrekarelik arsada inşa ediliyor. Peki Gürkayalar Konsept'te hangi konut tipleri var, metrekareleri ne kadar? İşte Gürkayalar Konsept ile ilgili tüm merak edilenler...

Park Yaşam Santorini projesi mimarisiyle dikkat çekiyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de Park Yaşam Santorini Projesi'ni gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Körfez manzarasına sahip olacak proje,  “Mahallede yaşam var” sloganıyla ön plana çıkıyor.

Park Yaşam Santorini, Körfez manzarasıyla öne çıkıyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de hayata geçirdiği Park Yaşam Santorini projesiyle, Santorini adasının mimarisini getiriyor. "Mahallede yaşam var" sloganıyla hayata geçirilen projede, Körfez manzarası öne çıkıyor.

Antalya Yaşam Evi hizmete açıldı!

Antalya'da Sen Varsan Biz de Varız Derneği bünyesinde inşa edilen yaşam evi bağımlılıktan kurtulan gençler için hizmete açıldı.

Nilüfer Altın Yaşam Evleri'nin 3. etabı başlıyor!

"Temelinde Güven Var" mortosuyla 2015 Mayıs ayında yola çıkan Altın Inşaat'ın konut alanındaki ikinci projesi olan 'Altın Yaşam Evleri'nin 3. Blok temeli törenle atıldı.

Bakırköy Atatürk Yaşam Köyü Tesisleri Beşiktaş'ın!

Beşiktaş Kulübü, Bakırköy Atatürk Yaşam Köyü Tesisleri'nin üst kullanım hakkının 10 yıllığına alınacağını açıkladı. Siyah-beyazlılar, Bakırköy Belediye Başkanlığı ile bu konuda mutabakata varıldığı bildirildi.

Narova 1. Etap'ta yaşam başladı!

İzmir Bornova'da yapımı süren, kentin en ferah projesi Narova'da artık çocuk cıvıltıları var. 80 dönüm üzerinde, 9 etapta 1100 konut olarak planlanan projenin ilk etabında yaşam başladı. Narovalılar yeni yıla evlerinde girdi…

Akademisyenler Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ni inceledi!

tüm ilçelerden ziyaretçi çekecek olan Beylikdüzü Yaşam Vadisi, akademisyenlerin de incelemesi altında. Beylikdüzü Belediyesi, 1. Etap’ın peyzaj düzenlemelerini geliştirme adına Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mustafa Var’ı ilçede ağırladı.

Hasan Kara: Kilis'in yaşam kalitesini yükselteceğiz!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gazetemize yaptığı açıklamada, "Kilis e hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak için gereken ne varsa yapacağız".

Uygun ödeme koşullarıyla Ağaoğlu'nda yaşamın farkına varın!

Ağaoğlu İnşaat 50 ay vade 0 faiz kampanyası "Uygun ödeme koşullarıyla Ağaoğlu'nda yaşamın farkına varın" sloganıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında yer alan dairelerin teslimleri hemen yapılıyor.

Doğal yaşamın yok olmasında iş dünyasının payı var!

WWF’nin 2014 Yaşayan Gezegen Raporu’na göre dünyada doğal yaşamı tehdit eden üç temel unsur var. Bunlar habitat kaybı ve bozulması; avcılık ve balıkçılık faaliyetlerinin neden olduğu doğal kaynak tüketimi ve tabii ki küresel ısınma

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nde neler var?

Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor.

marsta yaşam var mı Haberi

marsta yaşam var mı

Erdem Mimarlar Kurucu ortaklarından Peyzaj Mimarı Sunay Erdem  önderliğindeki ekip Mars Gezegeni için piramidal şehir önerdi. Sunay Erdem, Mars'ta yaşam arayışı projesini şöyle anlattı..

Dünyadaki piramitlerin uzaylılar, tarafından yapıldığına dair efsaneler söylendi. Belki de bu uzaylılar Marslılardı. Uzun zaman bu böyle düşünüldü. O zaman Mars'taki ilk piramitleri de neden biz yapmayalım? Biz de Marslılar için uzaylı sayılırız. 

Bu fikir ile yola çıkan Türk ekibin projesini Peyzaj Mimarı Sunay Erdem şöyle özetledi: " Bu efsaneden yola çıkarak bizdeki piramitler bize önemli bir ipucu verdi, imkanlar az olunca en kolay yapılabilecek yapı piramittir. Evet, Mısırlılar zamanında bugünkü teknoloji yoktu ve ozamanın imkanıyla o kadar dev bir yapıyı ancak piramit olarak yapabildiler. Bizim de Mars gezegeninde kısıtlı imkanlara sahip olduđumuzdan en basit konstrüksiyonu, piramidi...