28 / 04 / 2024

Mart inşaat sektörü

Mart inşaat sektörü

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri verilerine göre nisan ayında, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0.5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1.2 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2.7 azaldı.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İngiltere'de inşaat sektörü iş başı yaptı!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs sebebiyle 23 Mart'ta kısıtlamalar başlatılmıştı. 13 Mayıs'ta kısıtlamalar kısmi olarak gevşetildi, bazı sektörler ve inşaat sektörü 13 Mayıs'ta işbaşı yaptı...

İnşaat sektöründe sorunlar çözülüyor!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ‘Mart 2020 Sektör Raporu’na göre; inşaat sektöründe yeniden büyümenin sektörün iç dinamiklerinde yaşanan sorunlar çözüldü. 

Martta inşaat sektörüne güven arttı şartlar iyileşti!

Mart ayında güven endeks hizmet ve perakende ticaret sektörlerinin düşerken inşaat sektöründe yükseldi. İnşaat sektöründe güven yükselişin yanında talep yetersizliği ve finansman sorunu azaldı.

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...

Türk inşaat sektörü Güney Kore’de buluşuyor!

Güney Kore’de düzenlenecek olan fuarlardan yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı Korea Build, 26 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında başkent Seul’da gerçekleşecek.

 İnşaat sektörü güven endeksi 2019 Mart'ta 54,1 değerine yükseldi!

Ekonomik güven endeksi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 artarak 79,4'ten 81,9'a çıktı. Mart ayında inşaat sektörü güven endeksi 54,1 değerine yükseldi...

İnşaat sektörü güven endeksi 2019 Mart'ta yüzde 4,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; inşaat sektörü güven endeksi geçen ay 51,8 iken bu ay yüzde 4,4 artarak 54,1'e ulaştı...

Mart inşaat sektörü Haberi

Mart inşaat sektörü

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde is durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde hız metlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; is durumu endeksi yüzde 0.3, hizmetlere olan talep endeksi yüzde 0.9 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde; 0.4 azaldı. 


YÖNETİCİLER KARAMSARLAŞIYOR

 Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş ise gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ve satışların artacağını bekleyen yönetici sayısının azalmasından kaynaklandı. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 2.1 artarken, mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 4.1 ve yüzde 1.3 azaldı. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut...