06 / 05 / 2024

maslaktaki plazalar neden boşalıyor

maslaktaki plazalar neden boşalıyor

Ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin doları bulduğu Maslak'ta şirketler dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. Yeni kurulan firmalar ise Maslak yerine yeni projeleri tercih ediyor...

Manhattan'daki dev plazalar hayalete döndü!

Kovid-19 salgını ile iş hayatının evlere taşınması dev plazaların bomboş kalmasına neden oldu. Özellikle ABD'de gökdelenler adeta hayalet oldu.

Portekiz'de yaşamak için 5 neden!

Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, yılda sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile farklılaşıyor. İşte Portekiz'de yaşamak için 5 neden...

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünde açıldı. İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Plazalar vadisi boşalıyor!

İstanbul'un plazalar vadisi Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı. Yetkililer bu satışların birincil nedeni olarak şirketlerin operasyonlarını küçültmesi, daha uygun bölgeye taşınması ve yabancı firmaların Türkiye'den çıkması olduğunu belirtiyor

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden!

Prava Kartal projesinde 4 bin 750 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden...

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 

Serdar İnan ve İnanlar İnşaat neden battı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Serdar İnan'ın ve İnanlar İnşaat'ın neden battığını kaleme aldı..

Portekiz'den neden ev almalı?

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon, Türk yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Peki Portekiz'den neden ev almalı?

Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Nef'in uzun zamandır beklenen ticari üniteleri satışa çıkıyor. Açık artırma müzayedesi 21 Aralık 2017'de yapılacak. Peki Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

İnşaat maliyetleri neden yükseldi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyetlerinin neden yükseldiğini ve inşaat maliyetlerinin fiyatlara nasıl yansıdığını anlattı..

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı neden iptal edildi?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy-Başakşehir Havaray projesini neden iptal ettiklerini açıkladı....

maslaktaki plazalar neden boşalıyor Haberi

maslaktaki plazalar neden boşalıyor


İstanbul’un en gözde bölgelerinden olan Maslak son 10 yılda değerini 15 kat artırdı. Geçmişte fabrikaların bulunduğu bölgede bugün İstanbul’un en pahalı gökdelenleri yükseliyor. 


2005 yılında ortalama metrekare satış fiyatı bin dolar olan bölgede, 2015 yılında fiyatlar 5 bin dolara kadar çıktı. Levent-Maslak hattında yer alan ofislerin ortalama metrekare kiraları 2005 yılında 13 dolar iken 2015 yılında 20 dolar seviyesine ulaştı.





Maslak'taki plaza katları neden boşalıyor?

İstanbul'un prestijli bölgesi Maslak'taki ofis katları her geçen gün boşalıyor. Residence İndex'ten Oktay Geyik'in verdiği bilgiye göre; büyüyen şirketler Maslak'taki dar ofis katlarından vazgeçip daha büyük alanlara geçiyor. Yeni kurulan firmalar ise Maslak yerine yeni projeleri tercih ediyor.


Residence İndex Danışmanı Oktay Geyik


Maslak'a eden yeni kiracı gelmiyor?

İstanbul’un en pahalı gökdelenlerinin yer aldığı Maslak yoğun trafik nedeniyle...