03 / 05 / 2024

Master plan ve kentsel tasarım usul ve esasları

Master plan ve kentsel tasarım usul ve esasları

Master plan ve kentsel tasarım projelerinde uygulanacak usul ve esasların belirlenmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 9 Aralık 2014 Salı günü çalıştay düzenlenecek.

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Sektörden kentlere master plan ve yeşil projelere destek önerisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, son zamanlarda gündem olan kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o açıklamalar... 

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet fiyatları ne kadar? 27 Ağustos 2023 güncel fiyat listesi...

Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet modelleri için Ağustos 2023 fiyatları açıklandı... Peki, Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet fiyatları ne kadar? 27 Ağustos 2023 2023 fiyat listesi...

Renault Master Panelvan ve Komyonet fiyatları yenilendi! Zam sonrası fiyatını gören inanamadı!

Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet modellerine bu ay ikinci kez zam geldi. Peki, Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet fiyatları ne kadar? 22Temmuz 2023 fiyat listesi...

Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet fiyatları ne kadar? 14 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Renault Master Panelvan ve Master Kamyonet modelleri için Temmuz 2023 fiyatları açıklandı! İşte ayrıntılar...

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul'a yer verilmedi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, önceki gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi onaylandı. Bütçede Kanal İstanbul'a yer verilmedi.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Master plan ve kentsel tasarım usul ve esasları Haberi

Master plan ve kentsel tasarım usul ve esasları


644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 14 Haziran 2014 tarih ve 29030 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlülüğe giren Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği uyarınca ilgili idarece veya ilgililerince mevzuat hükümleri doğrultusunda hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacak Kentsel Tasarım projeleri ve Master Planların hazırlanması, değerlendirmesi ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların müzakere edilmesi ve görüşlerin alınması amacıyla; 9 Aralık 2014 tarihinde 1 (bir) günlük “Çalıştay” düzenlenecek.



ÇALIŞTAY PROGRAMI


09 ARALIK 2014

10.00-10.15 AÇILIŞ KONUŞMASI (GENEL MÜDÜR Y. ERDAL KAYAPINAR)

10.15-10.50 TEMATİK SUNUM 

10.50-11.00 ARA

11.00-12.30 MEKANSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİNİN KENTSEL TASARIM ÖZELİNDE GÖRÜŞLERİN ALINMASI

12.30-13.30 ÖĞLE YEMEĞİ 

13.30-14.40 MASTER PLAN VE KENTSEL TASARIM PROJESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLARA DAİR TASLAK YÖNERGEYE İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİN ALINMASI.


14.40-14.50 ARA

14.50-16.00 MASTER PLAN VE...