22 / 05 / 2024

master planlama

master planlama

Bir şehir için hazırlanıp uygulanan master plan nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Analiz Planlama Proje Danışmanlık İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi, Gülhan Oğuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi'nde kuruldu.

İzmirli inşaatçılar master plan bekliyor!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun illerin master planlarının hazırlanması ile ilgili düşüncesinin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Nasır, bu planların sektörü uçuracağını vurguluyor.

Master Group Limited Liability Comany Kırgızistan Merkezi İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Master Group Limited Liability Comany Kırgızistan Merkezi İstanbul Merkez Şubesi, Bülent Arıcı Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 23 Kasım'da Bakırköy, Zuhuratbaba Mahallesi'nde açıldı.

Metot Mühendislik Harita Planlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metot Mühendislik Harita Planlama İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Yılmaz ve Kenan Yatkın ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 19 Kasım'da Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi, Çavuşbaşı Caddesi'nde kuruldu.

Makroform Planlama Kentsel Tasarım İnşaat ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Makroform Planlama Kentsel Tasarım İnşaat ve Danışmanlık Limited Şirketi, Turgut Galeri tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Kasım' da Üsküdar, Küplüce Mahallesi' nde kuruldu.

Ankara için acilen deprem master planı şart!

Ankaralı inşaat sektörü temsilcileri, Ankara'da geçmişe nazaran yapıların çok daha sağlam inşa edildiğini ancak kentteki genel bir çalışma için "master plan"ın gerekli olduğunu belirtiyor.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı toplantısı yapıldı!

Çevre ve şehircilik bakanlığı altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri genel müdürlüğü Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret ederek kentsel dönüşüm master planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı konuşuldu!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Apollon Tapınağı Çevresi Planlama Sorunları Çalıştayı'nın sonuç raporu!

Didim Belediyesinin katkılarıyla 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde yapılan “Apollon tapınağı çevresi planlama sorunları çalıştayı”nın sonuç raporu açıkladı.

Antalya'nın Ulaşım Master Planı imara uygun yapılacak!

Antalya İleri Gazetesi'nin köşe yazarlarından Umut Özen, Antalya'nın Ulaşım Master Planı'nı bugünkü köşe yazısında anlattı. İşte o köşe yazısı..

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Antalya’nın Ulaşım Master Planı için start verildi!

Antalya’nın 19 ilçesinin ulaşımına nefes aldıracak, geleceğine yön verecek Ulaşım Master Planı için start verildi. Başkan Türel, 1 yılda tamamlanacak Ulaşım Master Planı’nı halkın, ilgili odalar ve muhtarların katkılarıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Ankara'ya deprem master planı gerekli!

ANKARALI sektör temsilcileri, yeni nesil projelerde çok daha dayanıklı ve sağlam binalar üzerinde çalışmalar yaptıklarını ancak kentteki genel bir çalışma için 'master plan'ın gerekli olduğunu belirtiyor.

master planlama Haberi

master planlama

Master plan nedir?

Master plan, kelime anlamı olarak "Temel plan" bir diğer deyişle "Ana plan" anlamına geliyor. Master planlar, uzun vadeli ve geniş çaplı olarak şehrin imarlı bir şekilde gelişmesine ilişkin hazırlanan ve uygulanması esas alınan planlar olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu planlar, gelişimin ve değişimin mümkün olduğu hemen her konuda yapılabiliyor. Master planlar, çalışıldıkları alanlara göre değişkenlik gösterebiliyor.


Master plan çeşitleri

* Turizm Master Planı,

* Tarım Master Planı,

* Eğitim Master Planı,

* Ekonomi Master Planı,

* Dış Mekanlara Yönelik Master Planlar gibi..


Yol gösterici yapısı olan master planlar ile bir şehrin uzun vadede gelişme şeklini gösteriyor.


Master plan örneği

* İstanbul İli Tarım Master Plan örneği


İstanbul İli Tarım Master Planı TCP/TUR/8924 “İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Master Planlarının Hazırlanmasına Destek Projesi” kapsamında  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İstanbul...