25 / 05 / 2024

mavi bayrak sayısı

mavi bayrak sayısı

Denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını belirten Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

Turist sayısı artıyor mavi bayrak çoğalıyor!

Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezlerini sınırları içinde barındıran Muğla'da 102 mavi bayraklı plaj, turistlerin en önemli tercihleri arasında yer alıyor...

Millet bahçelerin ve korunan alanların sayısı artacak!

"Sıfır Atık Mavi Projesi"nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerin ve korunan alanların sayısının artacağını söyledi.

Mavi bayraklı plaj sayısı 10 yılda 436'ya ulaştı!

Türkiye'de, suyunun temizliği ve çevre yönetimi açısından nitelikli plajlara verilen "mavi bayrak"a sahip plaj sayısı, son 10 yılda 2,5 kat artarak 436'ya ulaştı.

2001 yılında Haliç, 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış!

Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan Haliç'i temizleme çabaları 2001 yılında sonuç vermeye başlamış. Üç belediye başkanı eskiten Haliç, 500 milyon dolar harcamayla 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış.

Didim'e 11 Mavi Bayrak!

TURÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Karataş: "Türkiye'nin 'Mavi Bayrak' sayısı 436'ya ulaştı. 'Mavi Bayrak' sayısında dünyada ikinci sıraya yerleştik. Şu anda dünyadaki tek rakibimiz İspanya"

Türkiye Mavi Bayrak sıralamasında dünya ikincisi oldu!

Plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye dünya ikincisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı"Tüm kıyılarımızda Mavi Bayrak dalgalanmasını sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Edremit'te Mavi Bayrak sayısı artacak!

Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından ilçede geçen yıl 5 noktaya verilen Mavi Bayrakları çoğaltmak için çalışmalara başlandı. TÜRÇEV yetkilileri tarafından Mavi Bayrağa aday noktalarda incelemelerde bulunuldu.

Zeki Toçoğlu: Karasu'ya Mavi Bayrak alacağız!

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nu ziyaret etti. Başkan'ı tebrik eden Toçoğlu ziyareti sırasında " Karasu'ya Mavi Bayrak alacağız " dedi

Mavi bayrak sayısı 397'ye yükseldi!

Denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını belirten Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

Çevre Bakanlığı daha temiz denizler için çalışmalarına devam ediyor!

Çevre Bakanlığı daha temiz denizler için çalışmalarına devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

İğneada, Mavi Bayrak'a aday oldu!

Karadeniz kıyısında yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü, /engin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havasını ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor

Mavi Bayrak almak isteyen beldelerin en büyük sorunu arıtma tesisi!

Türkiye,397 Mavi Bayraklı plajı ile dünya üçüncüsü konumunda. Bir plaj, Mavi Bayrak sahibi olabilmek için 33 tane kriteri yerine getirmek zorunda. Birçok belde ise, bu 33 kriterden biri olan arıtma tesisine sahip olma noktasında sorun yaşıyor.

Türkiye 397 mavi bayrak ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor!

Türkiye 397 mavi bayrak ile dünayada üçüncü sırada yer alıyor. mavi bayrak, denizin ve çevresinin temizliğinin, uluslararası simgesi, Eğer bu bayrak dalgalanıyorsa, orada 33 uluslararası 33 çevre kriterine uyguluyor demek.

Foça'daki yedi tesise mavi bayrak verildi!

Foça'da ilk mavi bayrağı 1998 yılında Hanedan Plajı 'nın aldığını belirten Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Foça'da mavi bayrak sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

mavi bayrak sayısı Haberi

mavi bayrak sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yazılı açıklamasında, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.  


Açıklamaya göre, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını belirten Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.


Bakan İdris Güllüce, mavi bayraklı plaj sayısında 2023 yılında dünya birincisi olmayı hedeflediklerini kaydederek, deniz kirliliğinin en önemli etkenlerinden birisi olan gemi atıklarına ilişkin olarak da çeşitli önlemler alındığını vurguladı.


Bakan Güllüce, açıklamada şu bilgileri verdi: 


"247 adet kıyı tesisinde gemilere atık alım hizmeti verilmesini sağlamaktayız. Gemi Atık Takip Sistemi ile gemi atıkları elektronik ortamda takip edilmektedir. Deniz kazalarını önlemek ve zararlarını en aza indirmek için, 1 ulusal ve 6 bölgesel...