24 / 05 / 2024

Foça'daki yedi tesise mavi bayrak verildi!

Foça'daki yedi tesise mavi bayrak verildi!

Foça'da ilk mavi bayrağı 1998 yılında Hanedan Plajı 'nın aldığını belirten Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Foça'da mavi bayrak sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.




Foça'da 2014 yılında mavi bayrak almaya hak kazanan yedi tesise ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Foça'da ilk mavi bayrağı 1998 yılında Hanedan Plajı'nın aldığını belirten Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Foça'da mavi bayrak sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi. Karataş, Foça'nın mavi bayrak konusunda Çeşme ile yarışacak düzeye geldiğini de kaydetti. Türkiye'de 2013'te 383 mavi bayrak olduğunu, 2014'te sayının 397'ye yükseldiğini bildiren ETİK Başkanı Mehmet İşler ise artışın yüzde 50'sinin İzmir'de olduğunu söyledi.


Korumak da önemli

Foça'nın turizmde yavaş ama emin adımlarla geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı Demirağ, "Umuyorum çok kısa süre içerisinde mavi bayrak sayısını iki katına çıkarırız." dedi. Kaymakam Niyazi Ulugölge de, "Bunları almak kadar, o standartları korumak ve sürdürmek de önemli. Alırken gösterdiğimiz çabayı korumak için de göstermek durumundayız." diye konuştu.


Mavi bayrak nedir?

Mavi bayrak, dünyada en yaygın kullanılan çevre ödüllerinden biri olup çevrenin korunması yönünde önemli yaptırımlara sahip. Türkiye'de 1993'ten bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, uluslararası programları uygulayarak mavi bayrak ödülleri veriyor. Mavi bayrak alabilmek için 33 kriter bulunuyor. İzmir'de toplam 43 mavi bayraklı plaj var.



Yeni Asır


Geri Dön