02 / 05 / 2024

Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi

Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla Antalya'da da mavi kart uygulamasına başlayacak

Akbank müşterileri yaşadı! Axess ve Wings kredi kartı sahiplerine özel 4 bin 200 TL fırsatı!

Akbank, Axess ve Wings kredi kartı müşterilerine birbirinden cazip kampanyalar hazırladı. Banka, ocak ayı içerisinde eğitim, market, giyim ve elektronik sektöründe yapılacak harcamalara indirim ve taksit seçeneklerinin yanı sıra 4 bin lirayı aşan chip-para fırsatı da sunuyor.

Axess Kart, elektronik, mobilya ve yapı market alışverişlerinizde 75 TL chip paza kazandırıyor

Axess kredi kartınızla elektronik, mobilya ve yapı market sektörlerinden yapacağınız toplam 2000 Türk Lirası ve üzeri alışverişinize 75 Türk Lirası değerinde chip para kazanma fırsatını kaçırmayın! İşte 30 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek kampanyanın detayları… 

İBB'den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'e varan zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir içinde toplum ulaşımda kullanılan, Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'ü aşkın zam yaptığını duyurdu. İşte zamlardan sonra söz konusu kartların güncel fiyat listesi....

İBB duyurdu! Yüzde 100 zam geldi

Kentteki otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine yüzde 100 zam yapıldı. Buna göre, "Anonim İstanbulkart" bedeli 50 liraya, "İndirimli Kart", "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri de 60 liraya çıktı.

‘Öğrenci akbillerine zam’ açıklaması! Zam teklifinin ardından İstanbul Kart ve Mavi Kart fiyatları…

Öğrenci akbillerine zam gelmesi bekleniyor. Akbil fiyatlarına zam gelebilir. Bugün, zam gündemiyle ikinci kez bir araya gelecek UKOME toplantısından önce İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yüzde 50 civarında bir zam beklendiğini vurguladı.

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

Mavi Hibrit Grup İnşaat Ve Elektrik Elektronik Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Hibrit Grup İnşaat Ve Elektrik Elektronik Sistemleri Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

İstanbul'da zamlı ulaşım bugün itibari ile başladı!

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Bugün uygulamaya konulan yeni toplu ulaşım tarifesine göre, 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satılıyor.

Aydın'da Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi hizmete açıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde tur teknelerinin denize boşalttıkları sintine atıklarının kanalizasyona gönderilmesini sağlayan Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi açıldı.

İzmir, 'Kentkart'tan ‘İzmirim Kart’a geçemedi!

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda kart dönüşümü sorunu bir türlü çözülemedi. Elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle toplu ulaşım araçlarında kağıt bilet uygulamasına geçildi.

Kredi kartı sınırlaması cep telefonu satan esnafı zora soktu!

KAYSERİ Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, kredi kartıyla cep telefonu satışına getirilen kısıtlamanın esnafı mağdur etliğini açıkladı. Uygulamanın devamında ise 2015 yılı içinde birçok cep telefonu satan esnafın kepek kapatacağın

Tapuda kredi kartı kolaylığı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce' nin talimatıyla elektronik ortamda tapu ve kadastro harçlarının kredi kartıyla ödenebilmesi için çalışma başlattı...

Tapu harçlarına kredi kartı kolaylığı geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'nin talimatıyla elektronik ortamda tapu ve kadastro harçlarının kredi kartıyla ödenebilmesi için çalışma başlattı.

Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi Haberi

Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kirliliğinin önüne geçmek denize yasadışı çöp boşaltılmasının önüne geçmek için başlattığı 'mavi kart' uygulamasına hızla devam ediyor. Uygulamayla gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibi online izlenebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Bu yılın sonuna kadar gezinti teknelerinin tamamının mavi kart sistemine alınmasıyla birlikte atık toplama oranının yüzde 90 artması bekleniyor.' dedi.


Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiğinin elektronik olarak web ortamında online olarak izlenebiliyor. Bu sistemle yat ve diğer teknelerdeki sintine, pis su ve çöplerin denize yasadışı boşaltılması önlenmiş oluyor.


Bakan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın kapsamlı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Küçük deniz araçları için geliştirilen mavi kart...