25 / 07 / 2024

Mavi Yakalılar anketi

Mavi Yakalılar anketi

Elemanonline.net'in şirketler ve adaylar arasında yaptığı ankete göre, 2014 zam oranları ortalama yüzde 10 olacak. Ancak mavi yaka ve ara eleman kademesinde adayların zam beklentileri ise daha yüksek...

KONUTDER Konut Sektörü Beklenti Anketi Raporu: Konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Sektörel Beklenti Anketi açıklandı. Söz konusu ankette paylaşılan detaylara göre konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor.

Dolar 41,41 TL olacak! Merkez Bankası tek tek açıkladı: 1 doları bile olan şimdi bu rakamlara baksın! 

Piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren Merkez Bankası haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları belli oldu. Rakamlara göre, dolar 12 ay sonra 41,41 TL olacak. İşte detaylar...

Memur emekli maaşı zammı açıklandı! En düşük memur maaşı 39 bin 409 TL! Memurlar şimdi Temmuz maaşlarınıza bakın!

Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,54 olarak açıklandı. Peki memur maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? İşte rakam rakam yeni memur maaşları... 

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dört aylık enflasyon verileri, Piyasa Katılımcıları Anketi ve Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonuçlarıyla beraber memur maaşları ile emekli aylıklarına temmuz ayında yapılacak zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte o rakamlar...

Emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı artış oranları belli oldu mu? 

Emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı hakkında ipuçları Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nden geldi. Açıklanan anket sonuçları kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen enflasyon oranları sırası ile yüzde 3.43, yüzde 3.42 ve yüzde 2.82 olarak tahmin edilmekte.

İstanbul'da kiralar bir maaş kadar oldu! Kimse bir yerden dönmüyor! Ev sahibi kirasından, kiracı lüksünden vazgeçmiyor!

İstanbul'da kira bedelleri  gündemden düşmüyor. Her geçen gün artan kira bedelleri ile vatandaş adeta köşeye sıkışmış durumda. İstanbul'da 35 yaşında 3 beyaz yakalılar aynı evde yaşamaz zorunda kalıyor.

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Meclis'te fahiş kira tartışması! Orta sınıf ve beyaz yakalılar kiralarını ödeyemeyecek halde!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden olan fahiş kira bedelleri, Meclis gündemine de geldi. Milletvekilleri fahiş kiralar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Toyota hibrit araçlarında eski logosuna veda ediyor!

Toyota logosu hibrit araçlar için yeniden düzenlediğini kaydetti. Marka, bundan sonra artık mavi rozet yerine logoda mavi renkler kullanacağını belirtti. İşte haberin detayları...

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Mavi Yakalılar anketi Haberi

Mavi Yakalılar anketi


Elemanonline.net'in şirketler ve adaylar arasında yaptığı ankete göre, 2014 zam oranları ortalama yüzde 10 olacak. Ancak mavi yaka ve ara eleman kademesinde adayların zam beklentileri ise daha yüksek.


Elemanonline.net’in mavi yakalıların 2014 yılı maaş zamlarına ilişkin bini aşkın şirket ve yaklaşık 5 bin aday arasında yaptığı yılın anketi sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, şirketlerin çok büyük bir çoğunluğu yeni yılda çalışanlarına maaş zammı yapacağı öngörülüyor. Beklenen zam oranı ise ortalama yüzde 10 olacak. 


Ankete cevap veren şirketlerin yüzde 30'u yüzde 7-10 arası bir maaş zammı yapmayı planlıyor. Şirketlerin yüzde 17'si ise 2014 yılı için herhangi bir ücret artışı planlamıyor. 


Anket sonuçlarına göre en fazla zam yapmayı planlayan sektörlerin başında yüzde 11’lik oranla ambalaj ve kağıt sektörü geliyor. Onu yüzde 10 ile gayrimenkul, sağlık...