29 / 04 / 2024

mavişehir plan

mavişehir plan

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Mavişehir’de Ege Park AVM önündeki yeşil alanı ticari yapılaşmaya açan plan hazırladı. Mavişehir sakinleri 2. İdare Mahkemesi’nde İzmir Valiliği’ne dava açarak, yürütmenin durdurulmasını istedi. Plan, iptal edildi...

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

İzmir Mavişehir'de imar planı değişti, arsalar birleştirildi!

İzmir’in en değerli bölgesi Mavişehir’e el atan AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz için imar planları değiştirildi, arsalar birleştirildi.

Mavişehir TOKİ'ye yeni imar planı!

Aziz Kocaoğlu Mavişehir’de toplu konut alanı kararından sonra Bakanlık’ın imar planlarının da iptal olması durumunda yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini, yeni bir plan yapacaklarını belirtti.

Emlak Konut Mavişehir Yaşam Park'ta ticari üniteler için ödeme planı!

Toplam 537 konut, 173 ofis, 15 dükkandan meydana gelen proje İzmir İl'inde yükseliyor. Emlak Konut Mavişehir Yaşam Park'ta ticari üniteler için ödeme planı kapsamında 84 aya kadar vade sağlanıyor.

Gaziantep Mavişehir Evleri ödeme planı!

Gaziantep Mavişehir Evleri ödeme planı kapsamında aylık taksitler 400 TL'den başlıyor. Başvuru bedeli talep edilmeyen projede alt gelir grubu kapsamında 1.000 adet daire kurayla satılıyor.

Mavişehir'de planlar tutmuyor!

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, Mavişehir bölgesi imar planı kaosu 12 yıldır aşılamadı. Revizyon ve onaylanmayan planlar hariç 5 ayrı imar planının yürütmesi durduruldu. Durum hâlâ belirsiz...

Mavişehir imar planlarına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Mavişehir imar planına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Cengiz İnşaat'ın Mavişehir planına valilikten onay geldi!

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat'a İzmir Valiliği'nden jet onay geldi. Mavişehir projesine İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu 'ndan vize geldi.

Karşıyaka Mavişehir imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Karşıyaka ilçesi, Mavişehir Mahallesinde, kıyı bandında deniz suyunun bölgeye dolmaması için yapılan “istinat duvarı (sedde) amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bugün askıya çıktı...

Mavişehir'de yeni plana da itiraz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı, ancak Aralık 2013 tarihinde İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararıyla durdurulan Mavişehir 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nı, bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı.

Mavişehir'de yeni plana itiraz var!

Mavişehir'de yeni plana itiraz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı 1/25000,1/5000 ve 1000 ölçekli planın yürütmesi, Mavişehirlilerin açtığı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Mimarlar Odası'ndan Mavişehir yeni planına da itiraz var!

Bakanlığın yaptığı, ancak mahkeme kararıyla durdurulan Mavişehir planını, bu kez Büyükşehir Belediyesi yaptı. Ancak Mimarlar bu planı da beğenmedi.Mavişehir'de imar planlarıyla ilgili tartışmalı süreçte bir adım daha atıldı.

mavişehir plan Haberi

mavişehir plan

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Mavişehir’de Ege Park AVM önündeki yeşil alanı ticari yapılaşmaya açan plan hazırladı. Mavişehir sakinleri, “Yeşil alanıma dokunma”, “Bakanlık imar planını geri çek”, “Sahilime AVM yapma” yazılı pankartlarlla eylem yaparak plana karşı çıktı. Sakinler, TOKİ’nin rekreasyon alanını 4.5 milyon liraya sattığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın altı ay sonra bölgeyi ticaret alanına dönüştürdüğünü, arsanın değerinin, imar planı değişikliğiyle 100 milyon liraya yükseldiğini iddia etti. Mavişehir sakinlerinden Kahraman Turumtay, Birol Meraklı, Ayhan Ünal, Ahmet Rıdvan Tulunay, Ahmet Yalçın Öznamlılar, 25 Kasım 2011’de 2. İdare Mahkemesi’nde İzmir Valiliği’ne dava açarak, yürütmenin durdurulmasını istedi. Mahkeme, çevre ve imar bütünlüğünün bozulacağı, kamu yararı ölçütlerine ters düşeceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.


Karar sevinç yarattı

Mavişehir Siteler Birliği Sözcüsü Kahraman Turumtay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planının...