05 / 05 / 2024

mavişehir spor alanı imar planı

mavişehir spor alanı imar planı

İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasını eleştiren Aziz Kocaoğlu'na İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

TOKİ, Karşıyaka Mavişehir ihalesini iptal etti!

TOKİ, Karşıyaka Mavişehir'de ihale ile satışını yaptığı iki parselden biri olan ve yaklaşık 60 milyon TL'ye satışını yaptığı 'spor alanı' ihalesini iptal etti. 

Altındağ Belediyesi gençlik merkezi ve spor alanı inşaatını mühürledi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezi ile spor alanı inşaatını mühürledi. İlçe belediyesi tarafından mahkemeye gönderildi. Mahkeme yürütmeyi durdurmaya karar verdi.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Gaziantep Büyükşehir'den 39 adet spor alanı!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde, kente 39 adet spor alanı inşa edildi.

Cengiz İnşaat Mavişehir projesi yeni yılda tanıtılacak!

366 konut ve 33 adet ticari ünitenin yer alan Cengiz İnşaat Mavişehir projesinde 1+1’den 5+2’ye kadar değişen bağımsız üniteler sunuluyor. Cengiz İnşaat Mavişehir projesi yeni yılda tanıtılacak.

Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Alanı açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Alanı açıldı.

Antalya Kumluca’ya yeni oyun parkı ve spor alanı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca’nın Beykonak ve Salur mahallelerine oyun parkı ve spor alanı oluşturdu.

Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yeni spor alanı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yapımına kısa bir süre önce başlanılan Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Alanı yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdi.

İzmir Mavişehir'de gayrimenkuller değer kazanıyor!

Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de yer alan 12 daireyi toplam 7 buçuk milyon liraya satışa çıkarıyor. Karşıyaka Belediyesi satacağı 12 daire için toplam 7 milyon 595 bin TL tahmini bedel açıkladı.

Gaziantep'te konut imarlı arsalar spor alanına çevriliyor!

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumunu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yaptı. Toprak; “Biz yeşil alanları betonlaştırmıyoruz. Konut alanı olan Büyükşehir mülklerini spor alanına çeviriyoruz. " dedi.

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

Mavişehir TOKİ'ye yeni imar planı!

Aziz Kocaoğlu Mavişehir’de toplu konut alanı kararından sonra Bakanlık’ın imar planlarının da iptal olması durumunda yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçeceğini, yeni bir plan yapacaklarını belirtti.

İzmir Mavişehir'de inşaatlar kaçak durumuna geldi!

İzmir’in, en gözde gayrimenkul alanı Mavişehir için İzmir Valiliği’nin aldığı, ancak mahkemenin iptal ettiği toplu konut alanı kararı, Danıştay’ın bozma kararından sonra yeniden iptal edildi.

mavişehir spor alanı imar planı Haberi

mavişehir spor alanı imar planı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de bulunan 115 bin metrekare büyüklüğündeki spor alanının önce özel şahıslara satıldığını, daha sonra ticari ve konut alanı olarak planlanması için de yüzde 25’inin İller Bankası’na satıldığını belirtmiş ve duruma tepki göstermişti.


İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kamu menfaati gözetilerek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yapıldığı kaydedildi.


Açıklamada parsellerin İller Bankası’nca bedelsiz alındığı yüzde 70’inin de kamuya terk edildiği vurgulandı. 


İşte ilgili açıklama

“115 bin metrekare büyüklüğündeki taşınmazların imar planı teklifleri, yürürlükteki mevzuata ve İmar Kanunu’na göre hazırlanarak, Çevre Bakanlığı’na sunulmuştur. Plan teklifine yönelik, bakanlık ilgili belediyeler başta olmak üzere, kamunun görüşü istenilmiştir. Mevcut imar planlarında parsellerin devletin çok yüklü bedeller ödeyerek kamulaştırılması ve Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilmesi öngörülmektedir. Ancak Gençlik...