13 / 05 / 2024

mayıs ayı yatırım teşvik belgeleri

mayıs ayı yatırım teşvik belgeleri

Yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımına ilişkin listeye göre, tarım sektöründe 6, madencilik sektöründe 14, imalat sektöründe 191, enerji sektöründe 16, hizmet sektöründe 96 firmaya yatırım teşvik belgesi verildi

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödemelerini bekleyenler dikkat! 7 bin 609 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Bugün itibarıyla Nisan 2024 evde bakım maaşları tüm illerde hesaplara yatırıldı. Peki Mayıs 2024 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol! Peker Holding, İngiltere’de satışa sunulan The Old Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi ol

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Mayıs’a dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini yayımladı. Bu kapsamda Uluslararası yatırım pozisyonu açığı Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu.

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri yatırıldı mı? Çiftçilerin hesaplarına ödemeler yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere mayıs ayında tarımsal destek ödemelerini yaptı. Toplamda 34 milyon 801 bin 581 TL tutarındaki ödemeler, çiftçilerin hesaplarına yatırılacak mı?

2023 TYP mayıs ayı müjdesi geldi mi? TYP kadro açıklaması var mı? 2023 TYP son dakika gelişmesi

İŞKUR aracılığı ile okul gibi yerlerde temizlik personeli olarak çalışan vatandaşlar TYP'ye kadro gelecek mi sorusunun yanıtı araştırılıyor. 2023 TYP mayıs ayı müjdesi geldi mi? TYP kadro açıklaması var mı? 2023 TYP son dakika gelişmesi.

Ünlü analistten 28 Mayıs’taki seçime kadar yatırım yapmak isteyenlere tavsiye: ‘Gram altındaki bombaya bak sen!’

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalmasıyla herkes 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerini beklemeye başladı. Finans analisti İslam Memiş, 28 Mayıs’taki seçime kadar yatırım yapmak isteyenlere seslendi: “Sen tedbirini al, ondan sonra bekle.”

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 

Sosyal yardım, alım gücü düşük vatandaşların temel gereksinimlerini karşılaması için büyük önem taşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, listede ismi olan kişilere mayıs ayı 4 bin 300 TL destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi.

Renault Koleos için Mayıs ayına özel kredi kampanyası başladı! Otomobil almak istiyorsanız bu fırsatı değerlendirin!

Renault, Mayıs ayında tüm Renault Koleos modelleri için 200.000 TL kredi kullanımında 24 ay vade ve yüzde 1,99 faiz oranı ile cazip ödeme seçenekleri sunuyor. İşte ayrıntılar...

mayıs ayı yatırım teşvik belgeleri Haberi

mayıs ayı yatırım teşvik belgeleri

              

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımına ilişkin listeye göre, tarım sektöründe 6, madencilik sektöründe 14, imalat sektöründe 191, enerji sektöründe 16, hizmet sektöründe 96 firmaya çeşitli vergi istisnaları tanıyan yatırım teşvik belgeleri verildi.

              

Listeye göre, toplam 150 mW kapasiteli komple yeni termik santral yatırımı için Sanko Enerji A.Ş.'ye ve 240 mW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali tevsisi için Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'ye yatırım teşvik belgeleri...