05 / 05 / 2024

MB Holding enerji yatırımları

MB Holding enerji yatırımları

MB Holding, inşaattan seracılığa, perlitten medikal tekstile, jeotermal enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. BLT Enerji olmak üzere sekiz firması bulunuyor. Firma son yıllarda enerji yatırımlarıyla büyüyor.

MB Holding, 20 milyon dolara otel yapacak!

MB Holding, jeotermal elektrik üretiminde özel sektörün ilk yatırımcılarından biri. Bu konuda Aydın' ı üs olarak seçen şirket şimdiye kadar 400 milyon dolarlık yatırım yaptı...

MB Holding, 86 milyon dolarlık doğalgaz ithalatını ikame edecek!

İnşaat, enerji, medikal tekstil, tarım ve yapı malzemesi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren MB Holding'in jeotermal enerji yatırımları 86 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçecek...

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Baltaş İnşaat, konut projeleriyle iş hacmini artırıyor!

Gaziantep MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat; "Bugün itibarıyla iş hacmi devasa boyuta ulaşan şirketimiz 700 günde 913 konut, 900 günde 900 işyeri teslim eder hale geldi." dedi.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Enerjisa 5 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın gelecek dönemde yapacağı yatırımlara ilişkin, "Sadece elektrik dağıtım tarafında yılda 1-1,5 milyar lira olmak üzere, 5 yılda toplam 10 milyar liraya yakın yatırım planlıyoruz." dedi.

Herkes evinde kendi elektriğini üretecek!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, 'Yeni enerji oyununda herkes evinde kendi elektriğini üretecek' dedi.

Enerya'dan Antalya'ya 22 milyon liralık yatırım!

STFA Holding Enerji Grubu Başkanı ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, şirketin Antalya'da 98 milyon liralık doğalgaz dağıtım yatırımı yaptığını belirterek, 2016 sonuna kadar Antalya'ya yapılan yatırım miktarı 120 milyon liraya ulaşacak." dedi.

Enerjisa 2018'de halka açılmayı hedefliyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Akfen Holding'e EBRD'den enerji yatırımı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD ), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

MB Holding enerji yatırımları Haberi

MB Holding enerji yatırımları

MB Holding, inşaattan seracılığa, perlitten medikal tekstile, jeotermal enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. MB Holding'in Baltaş İnşaat, Balpa İnşaat, İnper Perlit, Mege Enerji, Sultan Sera, 3Teks Medikal Tekstil, BLT Turizm ve BLT Enerji olmak üzere sekiz firması bulunuyor. Firma son yıllarda enerji yatırımlarıyla büyüyor. 


MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, holdingin inşaattaki firmalarından Baltaş ve Balpa İnşaat’m toplu konutta profesyonelleştiğini belirterek, bugüne kadar 10 bini aşkın konut aynı zamanda birçok hastane, üniversite, cami, sanayi sitesi, fabrika, stadyum ve hidroelektrik santrali inşa ettikleri bilgisini verdi. İnper Perlit adlı firmalarının ise bölgedeki tek perlit üretim tesisine sahip olduğunun altını çizen Balat, “Perlit, inşaat sektöründe ısı ve ses yalıtımında, tarım sektöründe ise verim artırıcı olarak kullanılan ve sanayinin birçok dalında...