23 / 07 / 2024

MEB okul projeleri

MEB okul projeleri

Buca'da inşaatı süren Dumlupınar İlk ve Ortaöğretim Okulu'nu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile birlikte incelemelerde bulundu.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

Okul kantinleri hakkında flaş karar! Anne ve babalar sizi de yakından ilgilendiriyor

Okul kantinleri hakkında MEB'den çok önemli bir karar geldi. Okul kantinlerindeki kira artışları artık sabitlenecek. Bu durumun da fiyatlara olumlu olarak yansıması bekleniyor.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TOKİ Adıyaman okul projeleri ihalesi bugün!

Adıyaman İli Merkez İlçesi 16 Derslikli Zeynep Turgut Ortaokulu, Gölbaşı İlçesi 8 Derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 12 Derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

MEB'in 13 bin yeni okul binası için bağış kampanyası başladı!

İhtiyaç duyulan 13 bin yeni okul binasının yapımına ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarına katkı vermek isteyen hayırseverler, "Okullardan Yarınlara" kampanyası kapsamında ayni ve nakdi yardım yapabilecek...

MEB: Hiçbir okul inşaatı durdurulmayacak!

MEB, Bakanlık bütçesinde yapılan düzenlemeleri paylaştı. MEB'den yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar hiçbir okulun inşaatı durdurulmayacak.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Beylikdüzü'ne iki yeni okul geliyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını müjdelediği Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okul projeleri hızla devam ediyor.

MEB okul projeleri Haberi

MEB okul projeleri

Buca'da inşaatı süren Dumlupınar İlk ve Ortaöğretim Okulu'nu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile birlikte incelemelerde bulundu. Türkiye'de son yıllarda eğitim alanında ciddi reformların gerçekleştiği ifade eden AK Partili Dağ, "Gördüğünüz gibi İzmir'de de hemen her yerde Milli Eğitim Bakanlığı'mız okullar yapıyor. Tabii okullar yapmak kadar önemli olan da o okulların içini kaliteli eğitim ile donatmak. Biz bu noktada öğretmenlerimize sonuna kadar güveniyoruz" diye konuştu.


"Derslik ihtiyacı azalacak"

İzmir'de yapımı devam eden 40'a yakın okul içerisindeki bazı okulların yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini de müjdeleyen Dağ, İzmir'in derslik ihtiyacını yapılan okullarla birlikte en aza indirileceğini dile getirdi. Belediyelerin imar konusunda daha fazla destek vermelerinin gerektiğini belirten Dağ, "İzmir'de belediyeler imar noktasında bize...