17 / 05 / 2024

mecidieköy Metro Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli

mecidieköy Metro Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli

İstanbul Metrosu Gayrettepe İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı arasında yaya ulaşımını sağlamak üzere yapımı tamamlanan “Metro -Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli” 2 Eylül Pazartesi günü hizmete açılıyor.

Kirazlı - Bakırköy metro durakları nerelerden geçecek? 

Bakırköy Kirazlı metro durakları ve istasyonları ve durakların nerelerden geçtiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı çalışmaları bitti.

AEB Residence satışa çıktı! Yeni proje!

AEB Residence, Erguvan İnşaat ve AEB Gayrimenkul tarafından Dudullu caddesi üzerinde, İçerenköy Metro durağının hemen yanı başında hayata geçiriliyor. AEB Residence satışa çıktı. İşte detaylar...

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor. Bu hatla günde 400 bin yolcu taşınacak ve metrobüsün de yükü hafifleyecek...

İkitelli-Ataköy metro hattı 2021'de açılacak!

İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamlanma töreni yapıldı. Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, hattın 2021 yılının ilk çeyreğinde İkitelli Sanayi İstasyonu – Bahariye İstasyonu arasının hizmete alınacağını açıkladı.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Beylikdüzü-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Sefaköy-Beylikdüzü arasında planlanan yeni metro hattı projesi İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sunuldu. Projenin seçimden sonra hızlanması bekleniyor...

12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı!

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nda kaç istasyonu var?Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı nereden geçecek? metro haritası var mı? İşte 12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı...

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Sultanbeyli-Çekmeköy Metro Hattı'nda çalışmalar hızlanacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sultanbeyli-Çekmeköy arasındaki hattı hızlı bir şekilde ele alacağız ve tamamlayacağız." dedi.

Ümraniye'de yeni metro hatlarıyla ulaşım sorunu kalmayacak!

Üsküdar-Çekmeköy metro hattının geçtiğini ve yeni dikey hatlar için çalışmaların devam ettiğini ifade ede AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, ""Hiçbir ilçede bu kadar metro hattı olmuyor" dedi....

mecidieköy Metro Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli Haberi

mecidieköy Metro Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli


En yoğun metrobüs istasyonlarından biri olan Zincirlikuyu Metrobüs istasyonunun yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek özürlülere uygun hale getirildi. Metrobüsü kullanan yolcular tünelden metroya rahatlıkla ulaşıp istedikleri yöne gidebilecekler. İnşaat ve iç dizayn çalışları bir süredir devam eden Zincirlikuyu Metrobüs durağının güney ve kuzey bağlantıları D100 karayolunda trafik kesilmedin yerin altında sürdürülüyordu.


Metro-Metrobüs tünelinin güvenlik sistemi de en üst düzeyde kuruldu. Yaya bağlantı tünel sisteminin elektronik işleyişi ve kontrolü İstanbul Metrosuna entegre edildi. Ortak standartlarda kullanım, kameralı güvenlik kontrolü, sulu - gazlı sistem yangın söndürme ve algılama sistemleri, temiz hava besleme üniteleri ve kirli havanın tünel dışına atılması ortak yönetim merkezinde birleştirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla tamamlanan tünel 2 Eylül Pazartesi günü hizmete alınıyor.


METRO-METROBÜS


TÜNELİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ


Tünel Uzunluğu...