29 / 04 / 2024

mecidiyeköy eski Likör fabrikası projesi

mecidiyeköy eski Likör fabrikası projesi

Mecidiyeköy’de eski Likör fabrikasının bulunduğu araziye dikilen Quasar isimli 2 gökdelen için 10 yılda tam 5 plan yapıldı ve her değişiklik idari mahkemelerce iptal edildi.

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 20 milyon 581 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Denizlili tarafından kuruldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşleri yarın itibariyle başlıyor.

İstanbul Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 2 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Kağan Biter ve Gülbin Biter ortaklığında kuruldu. 

Quasar İstanbul her 3 Körfez yatırımcısından 1'ini ağırlıyor!

'Quasar İstanbul', Körfez yatırımcısının buluştuğu uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape'de yerini aldı. Mecidiyeköy eski likör fabrikasının yerinde yükselen ve teslim aşamasına gelen 'Quasar İstanbul', her 3 Körfez yatırımcısından 1'ini ağırlıyor.

Mecidiyeköy Nurol Tower nesiller boyu kazandırıyor!

Nurol GYO’nun şehrin merkezi Mecidiyeköy’de geliştirdiği Nurol Tower, ev ve ofis hizmetleriyle lüks bir rezidansın konforunu tek bir çatı altında buluşturarak, hem ayrıcalıklı bir yaşam, hem de çok kazançlı bir yatırım fırsatı sağlıyor.

Polat Holding'den Mecidiyeköy'de kiralık katlar!

İbrahim Polat Holding, Türkiye'nin en eski müteahhitlik şirketlerinden biridir. Müteahhitlik, enerji, seramik ve turizm alanlarında faaliyetleri bulunan Holdingin merkezi İstanbul Mecidiyeköy'de.

Quasar İstanbul için 10 yılda 5 plan yapıldı!

Mecidiyeköy’de eski Likör fabrikasının bulunduğu araziye dikilen Quasar isimli 2 gökdelen için 10 yılda tam 5 plan yapıldı ve her değişiklik idari mahkemelerce iptal edildi.

Ünlü Fransız Mimar Mecidiyeköy'deki arazisi için dava açtı!

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Likör Fabrikası arazindeki inşaat projelerinin imar planı iptal!

Atatürk’ün emriyle 1930 yılında kurulan Şişli Likör Fabrikası arazi üzerinde yükselen gökdelenler neredeyse bitmek üzereyken yargıdan darbe gibi karar geldi.

mecidiyeköy eski Likör fabrikası projesi Haberi

mecidiyeköy eski Likör fabrikası projesi

Gökdelenlerin yapıldığı arazi 29.12.2003 tarihinde 1 / 5000 ölçekli Şişli Merkez ve çevresi Revizyon Nazım İmar planı yapıldı. Bu plana göre söz konusu Likör Fabrikası’nın bulunduğu parsel kısmen yeşil alan ve ticaret alanı lejantında kaldı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 06.04.2005 tarihinde plan tadilatı yapılarak Emsal 3, yükseklik 35.50 metre olarak belirlendi. Bu değişikliğe dava açıldı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi 31.07.2007 tarihinde bu planı iptal etti. Bu sırada arazi Özelleştirme İdaresinden TOKİ’ye devredildi. 17.02.2008 tarihinde TOKİ yeni bir plan tadilatı yaptı. Bu tadilata göre parsel özel koşullu ticaret alanı vasfına büründü.


Bu plan tadilatına da dava açıldı. Mahkeme 24.07.2009 günü yürütmeyi durdurma kararı verdi. Davanın kaybedileceği anlaşılınca 22.02.2011 tarihinde İBB Meclisince onaylanan yeni bir plan tadilatı yapıldı ve inşaat ruhsatları bu...