18 / 01 / 2025

medeni kanun Paylaşmalı mal ayrılığı

medeni kanun Paylaşmalı mal ayrılığı

Eşlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu olduğu paylaşmalı mal ayrılığında her eş, diğer eşte bulunan mallarını geri alma hakkına sahip oluyor. İşte paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi...

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

10 soruda eşler arasındaki mal paylaşımı!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir?

Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır?

Mirasta denkleştirme işlemleri, Medeni Kanun gereğince yapılıyor. Peki, mirasta denkleştirme nasıl yapılır? Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır? İşte Medeni Kanun esasları..

Elbirliğinden paylı mülkiyete geçiş dilekçesi!

Medeni Kanun gereğince elbirliğinden paylı mülkiyete geçiş mümkün olabiliyor. Peki, elbirliğinden paylı mülkiyete geçiş nasıl olur? İşte elbirliğinden paylı mülkiyete geçiş dilekçesi örneği..

Geçit hakkı davası görevli mahkeme!

Medeni Kanun gereğince; taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası görevli mahkeme hangisidir?

Geçit hakkı dava harcı 2015!

Geçit hakkı, başkasının arazisinden geçmek hakkı oluyor. Medeni Kanun kapsamında madde 747'de düzenlenen geçit hakkının tesisi için bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte geçit hakkı dava harcı 2015..

Geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Geçit hakkı, başkasının arazisinden geçmek hakkı oluyor. Bu hak Medeni Kanun kapsamında madde 747'de düzenleniyor. Geçit hakkı almak için bir dilekçe ile dava açılabiliyor.Peki, geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Geçit hakkı davası nasıl açılır?

Medeni Kanun gereğince taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası nasıl açılır?

Eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Medeni Kanun'da yer alan hükümlere göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili tasarruflarda bulunamıyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Miras taksim sözleşmesinin feshi!

Medeni Kanun gereğince; Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, sözleşme feshedilebilir mi? MMiras taksim sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Medeni Kanun gereğince,tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi için dava açılabiliyor. İşte, tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

medeni kanun Paylaşmalı mal ayrılığı Haberi

medeni kanun Paylaşmalı mal ayrılığı

Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi!

Eşlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu olduğu paylaşmalı mal ayrılığında eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur.


Ayrıca, her eş, diğer eşte bulunan mallarını geri alma hakkına sahip olur.

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi sona erdiğinde, üstün yararı olduğunu ispat eden eş, diğer önlemler yanında, eşine payının ödeme günündeki karşılığını vermek suretiyle paylı mülkiyetteki malın kendisine verilmesini isteyebiliyor. Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği:


PAYLAŞMALI MAL AYRILIĞI


Eşler birlikte söz alarak, ../../.... tarihinde evlendik. Aramızda paylaşmalı mal ayrılığı rejimini kabul ettik:

1- Her birimizin, yasal sınırlar içerisinde, kendisine ait malvarlığı  üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf hakkı olacaktır.


2- Belirli bir malın kendisine ait olduğunu iddia eden ,...