28 / 04 / 2024

Medeni Kanunun 733. maddesi

Medeni Kanunun 733. maddesi

İnsanlar hayatları boyunca bir veya iki defa gayrimenkul alırlar. Hisseli taşınmaz alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733 liraya çıktı! Ağustos'ta hangi gıda ürünlerine zam geldi? 

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre, açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733,03 liraya çıktı. İşte ayrıntılar...

Medeni Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medeni Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ensar Akgün tarafından kuruldu.

Tüketici kredilerinin 222 milyar 733 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredilerinin 222 milyar 733 milyon lirası konut...

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31108 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

13 maddede sitelerde kat maliklerinin medeni hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kat maliklerinin medeni hakları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Orman Kanunun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanunun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı , 6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru yayımladı. İşte 2B arazileri ile ilgili o duyuru..

2985 sayılı Kanunun ek 2. maddesine ilişkin uygulama!

2985 sayılı Kanunun Ek 2. Maddesine İlişkin Uygulamaları hakkında Tapu Dairesi Başkanlığının bir duyurusu bulunuyor. Buna göre, bu şekilde edineceği konutun tescil işleminde tapu harcı tahsil edilmiyor...

Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Aile konutu olarak tapuya şerh edilmiş taşınmazların satılması veya kiraya verilmesi için eşin "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan eşin onayı gerekiyor. İşte, Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Miras intikalinin tescili!

Miras intikali miras hakkının mahkemeden alınmış veraset senedinde belirtilen mirasçılar adına Medeni Kanunun hükümlerine göre tescili işlemine deniyor. Peki, miras intikalinin tescili nasıl yapılır? İşte miras intikalinin tescili..

Medeni Kanunun 733. maddesi Haberi

Medeni Kanunun 733. maddesi

İnsanlar hayatları boyunca bir veya iki defa gayrimenkul alırlar. Bu işlemi yaparken ya uzun yıllar biriktirdiği parayı ya da borç alarak kullanacağı parayı satın alacakları taşınmaza yatırırlar. Ancak satın alma işlemini yaparken dikkat etmesi gereken bazı hukuki kuralları bilmesi  ve ona göre bu riske girip girmemeye karar vermesi gerekir. Aslında bu risk en çok hisseli tapular için geçerlidir ve hisseli taşınmaz alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi gayrimenkul almadan önce yapmamız gereken en önemli işlerden biri ilgili Tapu Müdürlüğünde inceleme yapmak olacaktır. Diyelim ki bir kişi çok hisseli bir arsanın belli orandaki payını satın aldı. Bu oranın küçük veya büyük olması önemli değildir ama satışa taraf olmayan diğer hissedarların...