16 / 05 / 2024

mega kentleri bekleyen sorunlar

mega kentleri bekleyen sorunlar

Dünyada halihazırda 29 mega kent bulunuyor ve bu rakam günden güne artıyor. Kullanılabilir alan küçülmeye devam ettikçe nüfusun, binaların ve altyapıların konsantrasyonu katlanarak artıyor. Peki Mega şehirleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

Endeksa, Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı. Şubat ayında mega kent İstanbul’da satılmayı bekleyen konut sayısı yüzde 49 arttı.

Mega kentleri uçuran 417 milyarlık yatırım!

AK Parti döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir yatırımlardan büyük pay aldı. 16 yılda 3 büyük şehre yapılan yatırımların toplamı 417 milyar TL olarak belirtildi. Bu 3 mega kentte Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte biri yaşıyor.

Mega kentleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

Dünyada halihazırda 29 mega kent bulunuyor ve bu rakam günden güne artıyor. Kullanılabilir alan küçülmeye devam ettikçe nüfusun, binaların ve altyapıların konsantrasyonu katlanarak artıyor. Peki Mega şehirleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle İzmir’de ruhsat bekleyen 2 bin inşaatın önü açıldı. Akın Kazançoğlu, “İnşaat sektörü, 200’den fazla alt sektörü etkiliyor. Dolayısıyla İzmir 2.5 milyar lira kazanacak” dedi

Ordu'daki mega projeler Cannes'da tanıtılacak!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla Arap akınına uğrayan Ordu’da arazi fiyatları 1’e 10 arttı. Kent şimdi de Cannes'da mega projelerini Avrupalı yatırımcılara tanıtacak.

Pamukkale'de 16 mega proje hayata geçecek!

Denizli’nin 330 bin kişinin yaşadığı ilçesi Pamukkale’de belediye, bu yıl 16 mega projeyi hayata geçirecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 16 mega projenin 100 milyon lira tutarında olacağını söyledi.

Mega projeler Ispartakule'yi değerlendirdi!

Ispartakule, İstanbul'un mega projelerinin değerlendirdiği bölgelerin başında geliyor. Bölgede markalı konutlar peşi sıra yükseliyor. Ulaşım projeleriylede yükselişe geçen Ispartakule'nin daha da değerlendireceği öngörülüyor.

Mega İnşaat'ın 2016 Yılı Bayi Satış Toplantısı yapıldı!

Türk seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan’ın Samsun bayilerinden Mega İnşaat’ın gerçekleştirdiği bayi toplantısında 2016 satış ve kampanya şartları görüşüldü.

Karaman'da mega projeler yolda!

Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman'da yapımı devam eden projelerde sorun olmadığını ve 2016 yılı içerisinde büyük mega projelerin yolda olduğunu söyledi.

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!

Gayrimenkul sektörü, 2016 için 1.5 milyon konut satış hedefi koydu. Bu hedefe ulaşmak için 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl hızla devreye alınacak. Anadolu şehirlerinde de yatırımlar artıyor.

Avrupa Yakası'nda emlak fiyatları mega projelerle yükselişe geçti!

Anadolu Yakası, emlak fiyatları yapılan mega ulaşım projeleriyle yükselişe geçerken, projelerin hayat bulmasıyla yeni bir sıçrama daha yapacağı ifade ediliyor.

Türkiye, mega projelerle gelişiyor!

Türkiye’nin her karışının ulaşılabilir kılınması için, dünyanın ilgiyle takip ettiği, ileri teknoloji ve kaynak gerektiren mega projeler hayata geçiriliyor. Mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor.

Mega siteler gençlere yeni iş kapısı oldu!

TOBB'un Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla başlattığı "Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı" nı tamamlayıp sertifika alan kursiyerler, büyük kentlerdeki mega sitelerde iş bulabilecek. İşte ayrıntılar...

mega kentleri bekleyen sorunlar Haberi

mega kentleri bekleyen sorunlar


Dünyada halihazırda 29 mega kent bulunuyor ve bu rakam günden güne artıyor. Kullanılabilir alan küçülmeye devam ettikçe nüfusun, binaların ve altyapıların konsantrasyonu katlanarak artıyor.


Bu kentlerin büyük bir kısmı iklim değişikliği ve aşırı hava olaylarına karşı çok duyarlı olan deniz seviyesine yakın olan kıyı bölgelerde yer alıyor. Bununla birlikte, dünyanın pek çok bölgesinde yaşam süresi de artıyor. 2030’da, dünya nüfusunun yüzde 15’i 60 yaşından daha büyük olacak. Bu trend mega kentlerde de geçerli olacak. İstanbul, 14,16 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük 15’inci mega kenti konumunda. İstanbul nüfusunun 2030 yılında yüzde 2,53 oranında büyümeyle yaklaşık 17 milyon olması ve dünyanın en kalabalık 20’inci mega kenti konumuna gelmesi bekleniyor.


1950’de sadece New York ve Tokyo’nun nüfusu 10 milyonu aşarken, 2030’da bu sayı 40’ı...