17 / 05 / 2024

Mega konut projelerinin adresi İmsiad

Mega konut projelerinin adresi İmsiad

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD), dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatına teknik gezi düzenlendi.

Kiler GYO'nun Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!

TOKİ iş birliği ile 81 ilde başlayacak sosyal konut projelerinin detayları araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

İzmir depremzedeleri için konut projeleri hazır! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlar için konut projelerinin hazırlandığını söyledi. Buna göre; depremzedelere yeni evleri için birden fazla seçenek sunulacak. 

TOKİ projelerinin oluşturduğu mağduriyet TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TOKİ'nin yaptığı konut projelerinin oluşturduğu mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

Konut fiyatlarındaki artış doğru kampanyalarla durdurulabilir!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Bugün İstanbul şehrin merkezinde 750 bin TL’nin altında konut yok denecek kadar az. Herkese ve her keseye hitap eden, şehrin çeperlerine doğru sosyal konut projelerinin geliştirilmesi gerekiyor" dedi...

TOKİ 100 bin konut başvuru ücreti nasıl geri alınır?

TOKİ tarafından yürütülen 100 bin sosyal konut projelerinin kura çekimleri başladı. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan projede bugün Ankara Sincan Saraycık kura çekimleri yapılacak. Peki kurada ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini nasıl geri alacak? İşte kuralara dair detaylar...

Rusya’da konut projeleri azaldı!

Rusya’da inşaat sektöründe finansman modelinin değişmesinin ardından konut projelerinde düşüş yaşandı. 2020 yılında inşaat halinde olan konut projelerinin toplam alanının 107,5 milyon metrekare olduğu belirtildi.

Mega konut projelerinin adresi İmsiad Haberi

Mega konut projelerinin adresi İmsiad

İMSİAD tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü teknik inceleme gezisinin yoğun bir ilgiyle karşılanması üzerine, iştirak edemeyen üyeler için yeni bir inceleme gezisi düzenlendi. İMSİAD üyeleri, tekne ile Güney Kulesi, Kuzey Kulesi, Güney Ankraj Bloğu ve Kuzey Ankraj Bloğu’nda devam eden çalışmaları denizden inceledi. Teknik inceleme gezisini değerlendiren İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa’nın inşasında alın teri olan müteahhit ve inşaat sanayicisi üyelerimizin teknik bilgi seviyelerini geliştirmek ve özellikle onları mega inşaat projelerine sevk edebilmek için gerçekleştirdikleri teknik inceleme gezilerine büyük önem verdiklerini belirtti. Mescioğlu, “Bursa’da kentsel dönüşümün arifesinde olduğumuz şu günlerde, tek gündemimiz afetlere karşı vatandaşlarımızı nasıl güvenli konut sahibi yapabiliriz olmalı. İMSİAD olarak, Bursalıları güvenli konutlara kavuşturacak olan kentsel dönüşümün bir mega inşaat projesi...