05 / 05 / 2024

Mega projeler için imara açılan yerler

Mega projeler için imara açılan yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği Arnavutköy’deki 2.7 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. 

BESA Holding konut stokuna çözüm sunmak için kolları sıvadı! Ankara'ya 4 yeni proje geliyor!

Yeni projelerin azalmasıyla ev fiyatları hızla yükseldi. Kiralık konut stokunun azalması ise kira fiyatlarının artmasına neden oldu. BESA Holding konut stokuna can suyu olacak yeni projeler için kolları sıvadı. 

Ankara'da bin 804 konutluk mega proje için düğmeye basıldı! AVM ve 945 ofis de var!

SY Güneş Enerjisi, başkent Ankara'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Projede 1.804 konut, 224 ticari ünite ve 945 ofis yer alacak.

TOKİ Isparta projesi için start verdi! Sütçüler'e 124 yeni konut geliyor!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Isparta projesinin ihalesini 2 Ekim 2023 tarihinde saat 14.30'da gerçekleştirecek.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

TOKİ Uşak 2023 projesi için düğmeye bastı! 206 yeni konut bugün ihaleye çıkıyor!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Sivaslı projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek. Uşak Sivaslı TOKİ 2023 projesinde toplam 206 adet konuta yer verilecek.

Romanlara konut müjdesi! 12 ildeki projeler için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Roman vatandaşlara yönelik özel sosyal konut projesi için çalıştıklarını belirtti.

Helmann'dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor! 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, 2023 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerine dikkat çekti. Selman Özgün, 2023 için 4 yeni proje müjdesi verdi. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

TOKİ İstanbul 2022 projeleri için tarih açıklandı! Tam 6.920 yeni konut geliyor! İlçe ilçe proje listesi! Hemen bakın!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul projelerinin ihale tarihlerini açıkladı. Projeler kapsamında 6.920 konut inşa edilecek. İşte detaylar...

TOKİ Yozgat'ın o ilçesi için düğmeye bastı! 104 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Yozgat Şefaatli de de 104 konut inşa edecek.

TOKİ'den dar gelirlilere son dakika müjdesi! 81 ildeki 150 bin konut için geri sayım başladı! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 kentte inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinatın yanı sıra 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ Ankara projesi için beklenen tarih belli oldu! Ankaralılara 503 yeni ve ucuz konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksitler ve düşük peşinatlarla ev sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için start verdi. TOKİ yeni projeleri kapsamında başkent Ankara'da da yeni konutlar inşa edecek.

TOKİ'den ucuz konut bekleyenler için büyük gün geldi! Bugün resmen başladı! Sakın kaçırmayın! İşte il il proje listesi!

Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 24 şehirde yeni projeler için start verdi. İşte TOKİ'nin o projeleri...

Mega projeler için imara açılan yerler Haberi

Mega projeler için imara açılan yerler

2012 ve 2014 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararları ile İstanbul'daki afet riskini bertaraf etmek için sağlıklı ve güvenli yeni yaşam alanları oluşturmak üzere 11 ilçede 34 bin 700 hektarlık rezerv yapı alanı belirlendi. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Avrupa Yakası'nda belirlenen rezerv yapı yani yeni yapı alanları sınırları içinde kalan Arnavutköy Dursunköy'de yer alan 2 milyon 796 bin 584 metrekarelik alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un anayasası kabul edilen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı değiştirdi ve yeni imar planları hazırlandı.

3 “MEGA” PROJE PLANI YETERSİZ KILDI

Plan değişikliğine ilişkin olarak hazırlanan raporda, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul, 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve hızlı tren projelerinin Çevre Düzeni Planı'nı yetersiz kıldığı plan değişikliğinin zorunlu hale geldiği belirtildi. Proje alanının...