27 / 07 / 2024

megsis mekansal gayrimenkul sistemi

megsis mekansal gayrimenkul sistemi

Kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olan Mekansal gayrimenkul sistemi nedir? İşte yanıtı...

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Megsis tapu sorguları!

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri Tapu ve Kadastro tarafından yapılıyor. Peki, megsis tapu sorguları nasıl yapılır?

Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Vatandaşların kullanımına açılan, parsel hakkında bilgiye sahip olma uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor.Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Peki, tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mekansal gayrimenkul sistemi nasıl kullanılır?

Vatandaşın kullanımına açılan Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor. Peki, mekansal gayrimenkul sistemi nasıl kullanılır?

MEGSİS nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS uygulamasını vatandaşın kullanımına açtı. Peki, MEGSİS nedir? Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS sistemi nasıl kullanılır?

Fabrika arazi bilgileri tapu kayıtları elektronik ortama taşınıyor!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü' nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor...

Mekansal gayrimenkul sistemi!

Kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olan Mekansal gayrimenkul sistemi nedir? İşte yanıtı...

Gayrimenkul almalı mı?

Emlak Kulisinde sorulara cevap verdiğim bölümde bana özelikle bu soru soruyor, gayrimenkul sektöründe neler oluyor, alma zamanı mı, beklemeli miyiz, ne kadar beklemeliyiz? Ben de sorulara kısa kısa ve tek tek cevap vermek yerine genel bir cevap yazmalıyım

Gayrimenkul sektörü körfez yatırımcılarıyla buluşacak

"Türk gayrimenkul sektörünün körfez yatırımcıları ile buluşması" 13 - 14 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek

Vakıflar'dan Trabzon'da 46 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Trabzon'da bulunan 46 adet gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihale açtı

megsis mekansal gayrimenkul sistemi Haberi

megsis mekansal gayrimenkul sistemi

Mekansal gayrimenkul sistemi!

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak tanımlanıyor.


MEGSİS kapsamında yapılan çalışmalar 3 ana başlık altında toplanmaktadır. 

1)Web tabanlı uygulama yazılımı, 

2)Uluslararası standartlarda harita servisleri, 

3)E-Devlet servisleri.


1.Web tabanlı uygulama yazılımı, uygulamanın farklı düzeylerde ve ihtiyaçlarda kullanımını sağlayan ve yöneten kimliklendirme/yetkilendirme çatısı altında, iç ve dış kullanıcıların sisteme veri girişi, veri indirme, tapu verileri ile entegrasyon işlemleri ve sorgulamaları, yapılan işlerin kontrol ve takibini içeren modüllerden oluşmaktadır.


2.Uluslararası standartlarda harita servisleri,MEGSİS...