25 / 07 / 2024

Mehmed Fatih Medresesi kız öğrenci bölümü açıldı mı

Mehmed Fatih Medresesi kız öğrenci bölümü açıldı mı

Kuveytli Rahma Al Alamiya Vakfı'nın maddi destekleriyle inşa edilen kız bölümünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç'in yanı sıra Podgoritsa görev yapan çok sayıda yabancı diplomat da katıldı.

Ayasofya Medresesi yıktırıldı! İşte o belediye başkanının adı ve yıkımın nedeni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilen ve Ayasofya Yerleşkesi olarak açılan Ayasofya Fatih Medresesi, tarihte üç defa inşa edilip iki defa yıktırıldı. İşte o olayların perde arkası...

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Fatih Medresesi'ndeki uygulamaların artık son aşamaya geldiğini açıkladı...

Modular Dynamıcs İnşaat Ve Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Modular Dynamıcs İnşaat Ve Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmed Fatih Akbulut ve Ahmet Görür ortaklığında kuruldu. 

Hatuniye Medresesi 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı!

Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde yer alan Hatuniye Medresesi,  yıllık 150 bin lira bedel ile kiraya çıkarıldı. 

Ayasofya'nın Fatih Medresesi'nde yeniden inşa tartışmaları!

Ayasofya’nın avlusundaki kazılarda temelleri ortaya çıkan Fatih Medresesi, yeniden inşa projesiyle farklı tepkilere yol açtı. ICOMOS, “Sahte eski eser inşa etmek Ayasofya’yı ‘Dünya Miras’ı listesinden çıkarır” diyor.

Fatih Efdalzade Medresesi'nin yerine spor alanı mı yapılacak?

Fatih'teki 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin yerine Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda tarihi medrese yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Büyük Fatih Camii'ndeki restorasyonda son durum!

Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden dönüştürülen Büyük Fatih Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında, geçmişte yapının bir duvarındaki bazı pencerelerin taşla örülüp sıvayla kapatıldığı ortaya çıktı

Fatih Cami Karadeniz Medresesi restorasyona giriyor!

Fatih Külliyesi içinde yer alan Karadeniz Medresesi'nin restorasyonunun bu yıl başlaması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem açıklama yaptı.

İBB, Kaba Halil Medresesi'ni restore ettirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Fatih'te yer alan Kaba Halil Medresesi restorasyon işini 16 Aralık 2014 tarihinde saat 11.30 'da ihaleye çıkarıyor. İş 300 günde tamamlanacak.

Fatih Dökümhanesi'nde kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı!

Fatih Sultan Mehmed’ in İstanbul’un fethinde kullandığı top ve güllelerin yapıldığı Kırklareli’ ndeki tarihî Demirköy Fatih Dökümhanesi’ nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı...

Mustafa Demir, Nişanca Medresesi restorasyonunu inceledi!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fındıkzade'de Nişanca Medresesi restorasyonu çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Mustafa Demir, Nişanca Medresesi ziyaretinden fotoğraflarını resmi Twitter hesabından paylaştı.

Bosna'da, Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi açıldı!

Bosna'da, Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi açıldı. Gorajde kentinde, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey Belediyeleri tarafından sağlanan maddi destek ile TİKA koordinasyonunda inşa edilen merkezin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Karadağ Mehmed Fatih Medresesi kız öğrenci bölümü açıldı!

Kuveytli Rahma Al Alamiya Vakfı'nın maddi destekleriyle inşa edilen kız bölümünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç'in yanı sıra Podgoritsa görev yapan çok sayıda yabancı diplomat da katıldı.

Mehmed Fatih Medresesi kız öğrenci bölümü açıldı mı Haberi

Mehmed Fatih Medresesi kız öğrenci bölümü açıldı mı


Karadağ'ın başkenti Podgoritsa yakınlarındaki Tuzi kasabasında bulunan Mehmed Fatih Medresesi, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren kız öğrenciler yetiştirmeye başlayacak.


Medrese bünyesindeki kız öğrenci bölümünün açılışı nedeniyle Mehmed Fatih Medresesi'nde tören düzenlendi. Kuveytli Rahma Al Alamiya Vakfı'nın maddi destekleriyle inşa edilen kız bölümünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç'in yanı sıra Podgoritsa görev yapan çok sayıda yabancı diplomat, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


Feyziç, törende yaptığı konuşmada, Mehmed Fatih Medresesi bünyesinde kız bölümünün açılmasına, bölgedeki Müslüman vatandaşların ihtiyacı olduğunu belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Feyziç, amaçlarının ailelerine, vatanlarına, dinlerine ve devletlerine faydalı olacak iyi insanlar yetiştirmek olduğunu kaydetti.


Karadağ'da, Balkan Savaşlarının ardından kapanan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yeniden yaptırılarak 2008 yılında eğitim hayatına tekrar başlayan...