29 / 04 / 2024

Mehmet Ceylan gecekondulaşma sorunu

Mehmet Ceylan gecekondulaşma sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Znm Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Znm Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Mehmet Ceylan tarafından kuruldu.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Tekirdağ OSB tesisinde inceleme yapıldı!

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ’da yapım çalışmaları devam eden Türkiye’nin en büyük OSB arıtma tesisinde incelemeler yaptı. 

Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor!

Yapı Kayıt Belgesi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Cumhuriyet tarihinin en önemli İmar Barışı gerçekleştiriliyor şu anda ülkemizde" dedi..

7.5 milyon konut depreme dayanıklı hale getirilecek!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı TEBİF 2018, Ankara Congresium’da kapılarını açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan açılışa katıldı. 

İLBANK kentsel dönüşüm faaliyetini sürdürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan İller Bankası AŞ'nin İLBANK'ın kentsel dönüşüm alanında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Mehmet Ceylan gecekondulaşma sorunu Haberi

Mehmet Ceylan gecekondulaşma sorunu


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi. 


Hafta içi Ekvator'un Başkenti Kito'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTATIII Konferansında yaptığı konuşmada, Ceylan, "Son 13 yılda TOKİ vasıtasıyla 750 bin konut üretildi. 

Bunların büyük kısmı dar gelirli vatandaşlar için üretilen sosyal konutlardır. Böylece Türkiye, hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürmeyi başardı. Türkiye, kalkınma yardımlarında dünyada lider donör ülke oldu. Uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriye'deki savaş nedeniyle ortaya çıkan krizde Türkiye üzerine düşenin çok daha fazlasını yerine getirdi, uluslararası toplum da bu konuyu sahiplenmeli" dedi. Konferans kapsamında yeni kentsel gündem de belirlendi. Ceylan, güvenli şehirlerin oluşturulması için...