06 / 05 / 2024

Mehmet Yalçıntepe söyleşi

Mehmet Yalçıntepe söyleşi

Dünya Konut Günü kapsamında açıklama yapan Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, dikkatleri kentsel dönüşüm ve deprem üzerine çekerek, 'Bir binayı yıkıp yenisini yapmak kentsel dönüşüm değil' dedi...

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı için 1.250 TL müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerine aralıksız devam ediyor. Son açıklamalarına göre mayıs ayı için 1250 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. Detaylar ise şöyle...

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

Nevzat Sayın ile 'Mimaride Anlam Üretmek' söyleşisi 19 Mayıs'ta!

Yıldız Entegre tarafından sosyal medya üzerinden düzenlenen “Mimaride Anlam Üretmek” temalı söyleşi, 19 Mayıs Salı günü saat 17:00’de Yıldız Entegre’nin Instagram sayfası üzerinde canlı olarak yayınlanacak. 

Statüsü değişen ve imara açılan ibadethane arazileri TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında statüsü değişen ibadethane arazileri ve bunlardan imara açılanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osman Sünnetçi kimdir?

KİPTAŞ'ta uygulamadan sorumlu genel müdür yardımcısı olan Osman Sünnetçi kimdir? Osman Sünnetçi daha önce nerelerde çalıştı?

Gürel Ailesi'nin Şişli projesindeki konut sayısı değişti!

Gürel Ailesi'nin İstanbul Şişli'deki arsalarında inşa edecekleri projedeki konut sayısı değişti.

Yalçın Akdoğan'dan Pendik AKM değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı hikayesini içeren “Lider” adlı kitabının tanıtımı ve söyleşi için Pendik’e gelen AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan AKM’nin yeni halini de değerlendirdi. 

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

Mehmet Arıkan Sosyal Tesisi için imzalar atıldı!

Yatırımların hız kesmediği Kahramanmaraş'a yeni bir sosyal tesis daha kazandırılıyor. Kahramanmaraş Kanuni Mahallesine inşa edilecek olan Mehmet Arıkan Sosyal Tesisi için imzalar atıldı.

Mehmet Yalçıntepe söyleşi Haberi

Mehmet Yalçıntepe söyleşi

Yeterli ve sağlıklı barınma hakkının karşılanması düşüncesinden hareketle ortaya çıkan Dünya Konut Günü, tüm dünyada Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. Peki, ülkemizdeki konutların durumuna bakıldığında bu günü kutlamak mı yoksa kutlayabilir hale gelmek mi gerekiyor? Konut seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muyuz? Dünya Konut Günü kapsamında açıklama yapan Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, dikkatleri kentsel dönüşüm ve deprem üzerine çekti. Yalçıntepe’ye göre; kentsel dönüşüm doğru algılanıp uygulanmadığı, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğiyle yüzleşip tedbir alınmadığı ve deprem konusunda bilinçlenilmediği sürece konutta hüsrana uğramak kaçınılmaz.


Can güvenliğimiz için kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!


Nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye’de 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’sinin ruhsatsız ve kaçak olduğunu belirten Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet...