17 / 05 / 2024

Mekansal gayrimenkul sistemini kim kullanır

Mekansal gayrimenkul sistemini kim kullanır

Kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olan Mekansal gayrimenkul sistemi nedir? İşte yanıtı...

Endeksa yeni sistemini duyurdu! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satım sürecinde hızlı, güvenli ve kaliteli bir deneyim yaşatan Endeksa, yeni özelliğiyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. İşte detaylar...

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Taputakas ile gayrimenkul alım satımlarında güven problemleri ortadan kalkıyor!

Gayrimenkul alıcı ve satıcısı, Takasbank ‘TAPUTAKAS' sistemini kullanarak gayrimenkul alım satımlarında söz konusu güven sorunlarını en aza indirgiyor.

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

TapuTakas ve Gayrimenkul Fonu’ndan bir ilk!

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank’ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Gayrimenkul sektörüne açık artırma sistemi geliyor!

İngiliz girişimci Tyla Angelis, İngiltere’deki “gayrimenkul sektöründe açık artırma” sistemini İstihale ile Türkiye’ye getirdi. Şirket 10 Mayıs'tan sonra gerçekleştireceği açık artırmada Ağaoğlu'nun bazı projeleri ve Innovia projesi yüzde 30 indirimli satacak.

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

ERA, gayrimenkul franchise sistemini anlattı!

Bayim Olur musun Fuarı'nda ERA Gayrimenkul Türkiye, az sermayeyle çok kazandıran iş kurmak isteyen yatırımcı adaylarına gayrimenkul danışmanlığı sektörünü anlattı.

ERA Gayrimenkul Türkiye, Bayim Olur Musun Fuarı'na katılıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına gayrimenkul franchise sistemini anlatacak.

Türkiye'nin gayrimenkul pazarlama sistemi yeniden kurulacak!

Gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden olan Harvard Üniversitesi mezunu Fatih Elibol, Türkiye’nin gayrimenkul pazarlama sistemini yeniden kurgulamayı hedeflediğini söyledi.

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

ERA Gayrimenkul'den tapu ve hukuk sistemi eğitimi!

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olarak konut sektörü açısından önemli bir gelişme potansiyeline sahip olan İzmir’e çıkartma yapan ERA Gayrimenkul, İzmirli yatırımcılara sektördeki tapu ve hukuk sistemini anlattı.

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Mekansal gayrimenkul sistemini kim kullanır Haberi

Mekansal gayrimenkul sistemini kim kullanır

Mekansal gayrimenkul sistemi!

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak tanımlanıyor.


MEGSİS kapsamında yapılan çalışmalar 3 ana başlık altında toplanmaktadır. 

1)Web tabanlı uygulama yazılımı, 

2)Uluslararası standartlarda harita servisleri, 

3)E-Devlet servisleri.


1.Web tabanlı uygulama yazılımı, uygulamanın farklı düzeylerde ve ihtiyaçlarda kullanımını sağlayan ve yöneten kimliklendirme/yetkilendirme çatısı altında, iç ve dış kullanıcıların sisteme veri girişi, veri indirme, tapu verileri ile entegrasyon işlemleri ve sorgulamaları, yapılan işlerin kontrol ve takibini içeren modüllerden oluşmaktadır.


2.Uluslararası standartlarda harita servisleri,MEGSİS...