24 / 05 / 2024

Mekansal planlama ne demektir

Mekansal planlama ne demektir

3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca hazırlanan mekansal planlama nedir? Mekansal plan nedir? Mekansal planlama nasıl yapılır? Mekansal planlama kademeleri nelerdir? Mekansal strateji planlarına dair esaslar nelerdir?

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Kanal İstanbul ikilik mi içeriyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul'un öncelikler arasındaki yeri nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Çalıştayı’nda çevre, tarım, orman, su, ekonomi gibi başlıkların yanında Kanal İstanbul mekansal planlama yönünden de ele alındı...

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

30-40 katlı binalar tarih oluyor!

İkinci Kentsel Gelişim Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 81 ilde mekansal planlama yapılacağını, 30-40 katlı binaların kentsel dönüşümde inşa edilmeyeceğini söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kentsel Tasarım Seminerine" katıldı.

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

Tuzla Batakçalı Mevkisi’ne planlama müjdesi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’nde emsali yükselterek bölge ve ilçe geleceğini yakından ilgilendiren bir planlama yaptıklarını belirtti. 

Konya'da vatandaşlara imar uygulaması anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer ile Meram Belediyesi Emlak ve Şehircilik Müdürlüğü personeli tarafından broşürler dağıtılarak Yayla pınar Uhud ve Yaylapınar Kaş mahalleleri sakinleri bilgilendirildi.

Karaman Sarıveliler'de imar planı çalışmaları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğün ‘den Merve Boyracı, Yasin Aksoy, Konya İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nden Harun Öksüz ve Engin Kopar Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur’u makamında ziyaret etti.

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden mart ayı içerisinde imar planı onaylanan yer ile ilgili olarak inşaat yapım izni alındı.

Mekansal planlama ne demektir Haberi

Mekansal planlama ne demektir

Mekansal planlama nedir?

Fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki mekansal planlama nedir? Mekansal planlama nasıl yapılır?


Mekansal plan; 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca hazırlanan, kapsadıkları alan ve amaçları açısından üst kademeden alt kademeye doğru sırasıyla; mekânsal strateji planı, çevre düzeni planı ve imar planına deniyor.


Mekansal planlama nasıl yapılır?

Mekansal planlama kademeleri ve ilişkileri

MADDE 6 – (1) Mekânsal planlar kapsadıkları alan ve amaçları açısından Mekânsal Strateji Planları, Çevre Düzeni Planları ve İmar Planları olarak hazırlanır. Buna...