20 / 05 / 2024

mekke kütüphanesi çalışmaları

mekke kütüphanesi çalışmaları

Mekke' de Harem' in (Kâbe’ nin) kuzey meydanlarını geliştirme projesi kapsamında, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in doğduğu yer olarak bilinen Mekke Kütüphanesi' nin kaldırılmayacağı bildirildi...

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler'de çalışmalar tam gaz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla Aydınlık Evler projesindeki çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

mekke kütüphanesi çalışmaları Haberi

mekke kütüphanesi çalışmaları


Mekke'de Harem'in (Kâbe’nin) kuzey meydanlarını geliştirme projesi kapsamında, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in doğduğu yer olarak bilinen Mekke Kütüphanesinin kaldırılmayacağı bildirildi. 


Cidde merkezli Okaz gazetesinde yer alan habere göre, Kâbe’nin etrafında yapılan genişletme çalışmaları için Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in evi olarak bilinen, Mekke Kütüphanesi'nin kaldırılması için bir niyetin olmadığı belirtildi. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığı resmi sözcüsü Ahmet Muhammed El-Mansuriy, Başkanlık için planlanan yeni binanın kütüphaneden uzak başka bir tarafta yapılacağını söyledi.


Harem'in kuzey meydanlarını geliştirme projesi gözetmeni Abbas Kattan, sızdırılan çalışmaların sadece önerilerden ibaret olduğunu ve çalışmalarla ilgili herhangi bir resmi kararın alınmadığı söyledi. Kattan, bölgede yapılan kentsel geliştirme çalışmalarının kendine özgü ve Mescid-i Haram'ın özellikleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.


Kütüphane'nin konumunun bir çok tarihi hadise ile bağlantılı olduğunu ve sadece bir çalışma...