02 / 05 / 2024

Meksika depremleri

Meksika depremleri

Ülkenin doğusunda 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Henüz can ya da mal kaybına yol açıp açmadığı bilinmeyen depremin, başkent Meksiko City'de bile hissedildiği ifade edildi.

Meksika'da 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Meksika'da 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Veracruz'da, başkent Meksiko'nun 418 kilometre güney doğusunda bulunan depremin, 95 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin eden yeni bir sistem keşfedildi! Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Bir bilimsel dergide yayınlanan bir araştırma, büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin edebilen bir sistemin keşfedildiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Kahramanmaraş depremleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik faturası ne olacak?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe depremlerin Türkiye ekonomisine etkisi en çok araştırılan konular arasında. Uzmanlar, bu konuda çok farklı tahminler ileri sürerken, ekonomik faturasının 1999 depremine kıyasla daha sınırlı olacağı öngörülüyor.

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Kahramanmaraş depremleri sonrası  bölgeden büyük göç yaşanıyor.  Peki afet bölgesinden en çok hangi illere göç yaşanıyor?

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

Maraş-Hatay depremleri konut piyasasını da sarstı! Yeni kiralar yüzde 173.5 arttı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremler sadece 11 şehri yıkmakla kalmadı, aynı zamanda konut piyasasını da derinden sarstı...

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

Bloomberg, Kahramanmaraş depremleri sebebiyle kiralık konut krizinin arttığını yazdı. Söz konusu haberde insanların fay hatlarına uzak yerleri tercih etmeye çalıştığı ve bazı konut sahiplerinin fiyatları artırdığı da belirtildi...

Kahramanmaraş depremleri dünya jeoloji uzmanlarının da radarında! Binalar depreme uygun değil...

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan inşaat kuralları ve zemine uygun imar prosedürleri, uluslararası bilim camiasını da hareketlendirdi. İşte ayrıntılar... 

EYT 1 yıl ertelensin iddiası ortalığı karıştırdı! EYT ne zaman yasalaşacak? Yoksa 1 yıl ertelenecek mi?

Mart ayı ile birlikte devreye girmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son durum kafaları karıştırıyor. Kahramanmaraş depremleri ile birlikte erteleneceği iddia edilen EYT'de son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.

11 kentin yeniden inşası bakın kaç yıl sürecek? Uzman isim acı senaryoyu çizdi!

Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendiren acil durum planlaması ve yönetimi profesörü olan Prof. David Alexander, Türkiye'deki yeniden inşa çalışmalarının ne kadar süreceğini açıkladı. İşte detaylar!

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

Meksika depremleri Haberi

Meksika depremleri

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Veracruz eyaletini etkileyen depremin büyüklüğünün 6,3 olduğunu ve 95 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı. 


Yerel saatle sabaha karşı 05.46'da meydana gelen depremin, Veracruz'da binaları sallaması üzerine paniğe kapılan halkın sokaklara indiği ve otellerin boşaltıldığı belirtildi. 


Henüz can ya da mal kaybına yol açıp açmadığı bilinmeyen depremin, başkent Meksiko City'de bile hissedildiği ifade edildi. 


Veracruz eyaletinin, ülkenin başlıca nükleer santraline ve petrol tesislerine ev sahipliği yaptığı biliniyor. Yapılan ilk kontroller, sözkonusu binaların depremde hasar görmediğini ortaya...